Tuning & styling

Geigercars tuned Corvette C6

Aan de carrosserie is niets veranderd, maar onderhuids heeft Geigercars de Corvette C6 flink aangepast. Zowel motor, onderstel, remmen, velgen en interieur van de C6 moesten eraan geloven.

De Duitse tuner Geigercars heeft de motor van de C6 getuned. De bijna 7 liter metende V8 heeft een toegenomen vermogen van 45 pk waarmee totaal 445 pk uit het blok is te persen. Dit is mogelijk geworden door aanpassingen aan de luchtinlaat, een andere luchtfilter, een speciaal ontwikkelde sportuitlaat en een lichtgewicht vliegwiel. Ook aan het motormanagementsysteem zijn de nodige aanpassingen gedaan. De kosten van het geheel bedragen € 8.040,- en het vertaald zich in een sprint van 0-100 km/h in 4.0 seconden en een topsnelheid van 307 km/h. Voorheen was dat 4,1 seconden en 300 km/h, een klein verschil dus.
 
Opgevulde wielkasten
Beter remmen kan door de speciale remmen te laten monteren. Geigercars levert geventileerde schijfremmen voor en achter in de maten 355 x 32 mm en 345 x 32 mm. De flinke remschijven met grote remklauwen zijn zichtbaar achter de enorme 20 inch lichtmetalen velgen. De chromen velgen vullen de nog vrije ruimte in de wielkasten prachtig op en zijn voorzien van banden in de maten 305/25 ZR 20 achter en 255/30 ZR 20 vóór. Om nog net wat verder te gaan levert Geigercars een verlagingskit. De Corvette C6 komt hiermee nog ongeveer 30 mm dichter naar het asfalt. De velgen en de verlagingskit staan voor niet minder dan € 10.710,- op de prijslijst.
 
Kleur naar keuze
Het interieur is door Geigercars exclusief aan te kleden. Een volledig lederen interieur in een kleur naar keuze behoort tot de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Additioneel plaatwerk en vuurkracht voor LOMA C6

Tuning & styling
Additioneel plaatwerk en vuurkracht voor LOMA C6
> Artikel lezen

Louis bedankt! Chevrolet Centennial Edition Corvette

Autonieuws
Louis bedankt! Chevrolet Centennial Edition Corvette
> Artikel lezen

Corvette Victory Edition viert autosport succes

Autonieuws
Corvette Victory Edition viert autosport succes
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.