Tuning & styling

Bentley Continental GT wordt Elegance Edition

Auto’s als een Bentley moet je als tuner eigenlijk gewoon vanaf blijven. Maar dat is voor Anderson juist een reden om zich te onderscheiden. De Bentley Continental GT is door Anderson tot Elegance Edition gedoopt en de Duitsers hebben geprobeerd om de tweedeurs Bentley lichter, sneller en – hoe subjectief ook - mooier te maken.

Waar andere tuners het vooral om het chique uiterlijk van één van de snelste Bentley’s ooit te doen is gaat Anderson op een andere toer. Zij richten zich op carbon. Heel veel carbon. En volgens Anderson tilt dit materiaal, op onder meer de motorkap en kofferklep, het zelfbewustzijn van de Continental GT naar een hoger niveau. De grille, voorbumper en –spoiler, dorpels met additionele luchtinlaten en de achterspoiler met diffuser, elk eveneens vervaardigd uit carbon, moeten de Britse coupé samen met de enorme 22 inch velgen een grotesk uiterlijk geven.

Motor
Heldhaftige looks gaan in dit geval ook nog eens samen met dito prestaties. De standaard W12 produceert 575 pk, maar daar deed Anderson een flinke schep bovenop. Met 105 pk extra brengt de tuner het totaal aantal paardenkrachten op 680. 15 van deze pk’s komen uit een op afstand bedienbaar uitlaatsysteem, dat drie verschillende geluidsniveaus heeft. Aan de al aanwezige 700 Nm aan koppel voegde de tuner overigens niets toe.

Nog meer koolstofvezel
Als van het exterieur als geschrokken bent, moet je niet in het interieur kijken. Ook daar heeft Anderson carbon verwerkt zover het oog rijkt. Het sportstuur is er zelfs uit vervaardigd. De stoelen zijn gelukkig bekleed met een combinatie van leder en Alcantara om zodoende het hoge carbongehalte enigszins te breken. De combinatie van al deze elementen maakt het dat er ongetwijfeld een fors prijskaartje hangt aan de Bentley Continental GT Elegance Edition, maar wat dat exact is houdt Anderson voorlopig in het midden.

Gerelateerde artikelen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.