Tuning & styling

Abt zet Audi RS 4 Avant op scherp

De Audi RS 4 is een auto dat niets meer te wensen overlaat, behalve een kleiner prijskaartje wellicht. Toch zijn ze er daarbuiten, mensen die roepen dat het altijd beter kan. En wie anders dan Abt Sportsline die daaraan gehoor geeft.

Het woord “beter” in de inleiding is wat verkeerd gekozen, want de ingrepen die Abt Sportsline graag voor de veeleisende RS 4-rijder wil uitvoeren laten de auto eigenlijk sneller rijden en niet zozeer beter presteren. Wat Abt kan regelen is het verwijderen van de snelheidsbegrenzer waardoor de topsnelheid komt te liggen op 290 km/h. Normaliter verlaat de RS 4 Avant de fabriek met een top van 250 km/h. Tenminste als tijdens het plaatsen van een order niet is aangegeven om de begrenzer op te schorten naar 280 km/h. Het scheelt 10 km/h,  meer toch... het is weer wat dichterbij de magische grens van driehonderd.

Schreeuwlelijk
Een andere optie die bij Abt is te verkrijgen waarbij je je afvraagt hoe veeleisend een rijder wel niet moet zijn, is een uitlaatsysteem dat de RS 4 Avant harder laat brullen. Ook die biedt Audi af-fabriek namelijk aan en zorgt al voor kippenvelbezorgende intermezzo’s en traanbuistrekkende symfonieën. Eigenlijk is de 20 inch DR-wielenset het enige accessoire dat Audi, of beter gezegd quattro GmbH, niet kan leveren. Als uitbreiding zijn er ook wielspacers verkrijgbaar die de velgen 25 millimeter verder naar buiten plaatsen waardoor de RS 4 Avant nog net even wat meer heroïsch op zijn poten staat.

Gerelateerde artikelen

Minder is meer bij Audi RS 4 en RS 5 Carbon Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Jon Olsson een RS 6+, jij deze Abt RS 4-R?

Tuning & styling
> Artikel lezen

Audi telt af naar nieuwe RS 4 en autonome concepts

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.