Tuning & styling

G-Power perst 640 pk uit BMW M6

De G-Power-badge verdient een BMW niet zomaar. Enkel de snelste en krachtigste varianten krijgen het opgeplakt. Achterop de M6 Coupé prijkt ie inmiddels, maar niet zonder eerst zwaar opgevoerd te zijn.

G-Power staat erom bekend gigantische vermogens uit auto’s te persen. Sommige BMW’s zijn af fabriek al zwaargewichten zoals de M6. Met standaard 560 pk, 680 Nm en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,2 seconden is het immers allesbehalve behelpen. G-Power doet er nog een flinke scheut bovenop door daar 80 pk aan toe te voegen. Gelijktijdig stijgt ook het koppel, met 97 Nm om precies te zijn waardoor het totaal op 777 Nm komt. Wat dit doet met de M6? Wat te denken van een top van maar liefst 310 km/h (na het verwijderen van de begrenzer). Ook de sprinttijd is verbeterd, alleen zegt G-Power helaas niet met welke tijd.

Carbonremmen
Een dergelijke vermogenswinst is zelfs voor de M6 best behoorlijk. Ter compensatie biedt G-Power daarom ook daadkrachtigere remmen aan vervaardigd uit koolstofvezel. Verdere prestatieverhogende accessoires zijn de lichtere 21 inch Silverstonde RS-wielen en een instelbare demping. Een speciaal ontwikkeld uitlaatsysteem behoort tevens tot de opties.

Gerelateerde artikelen

Monsterlijke voortuitblik op BWM M6 GT3

Spyshots
BMW M6 GT3
> Artikel lezen

BMW geeft 6-serie Coupé een stille dood

Autonieuws
BMW geeft 6-serie Coupé een stille dood
> Artikel lezen

Prijzen gefacelifte BMW 6-serie bekend

Autonieuws
BMW 6-serie
> Artikel lezen

16 Bang & Olufsen-speakers in vernieuwde BMW 6-serie

Automultimedia
Gloednieuw Bang & Olufsen-systeem in BMW 6-serie
> Artikel lezen

BMW plust met M6 Competition Edition

Autonieuws
BMW plust met M6 Competition Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.