Tuning & styling

Porsche Cayenne Progressor door JE Design

Daar gaan we weer, maar we kunnen er geen genoeg van krijgen. De Porsche Cayenne is opnieuw het lijdend voorwerp van een serieuze tuningklus geworden. JE Design nam een Turbo-uitvoering als basis en vormde deze om tot de opvallende Progressor.

Sinds zijn introductie in 2002 is de Porsche Cayenne het troetelkind geweest van menig tuner en ook JE Design heeft zich al eerder aan de grote, sportieve SUV gewaagd. Dit keer is het de nieuwste versie van de Turbo die onder handen is genomen. Allereerst bezorgde deze ons een deja vù; waar hebben we dit eerder gezien? Even terugzoeken en het antwoord luidt: Gemballa. We nemen het JE Design niet kwalijk.

Extra koeling
Volgens JE Design is het uiterlijk van hun Cayenne niet alleen stoer maar ook functioneel van aard. De Progressor-aerodynamicakit zorgt namelijk voor extra koeling van de motor. Om de lucht weer optimaal af te voeren is het uitlaatsysteem volledig vernieuwd en voorzien van vier 100 mm metende pijpen. De diffuser en spoiler moeten ervoor zorgen dat de luxe offroader ook bij hoge snelheden aan het asfalt blijft plakken en dit is geen overbodige luxe gezien het vermogen van 610 pk. Ook het remsysteem werd aangepast, al was het maar om de enorme 22 inch velgen enigszins te kunnen vullen.

Gerelateerde artikelen

Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi

Autonieuws
Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi
> Artikel lezen

Porsche in volle gang met Cayenne Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Cayenne Turbo krijgt 550 pk: gassen maar!

Autonieuws
Porsche
> Artikel lezen

Dit kun je maar beter weten over de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.