Tuning & styling

Evolution 2 Motorsport pakt de 458 Italia aan

Evolution 2 Motorsport maakte van de Ferrari 458 Italia een ware eyecatcher. De visuele aanpassingen zijn niet alleen oppervlakkig, eveneens gaven de Britten de V8 een krachtkuur.

Nadat eerder Novitec Rosso en Anderson hun sausje over de Ferrari 458 Italia hadden gegoten is het nu de beurt aan het relatief onbekende Evolution 2 Motorsport. De 458 Emozione Upgrade zoals de Britten hem zelf noemen brengt een aantal subtiele wijzigingen aan in het Pininfarina-ontwerp. De aerodynamica wordt een handje geholpen dankzij een splitter aan de voorzijde en een dubbele diffuser onder de achterbumper. Daarnaast zijn enkele chromen details toegevoegd, onder andere in de vernieuwde buitenspiegels. Hoewel de blauwe lakkleur lekker opvallend is kan de carrosserie op verzoek van de klant in elke gewenste kleur gespoten worden. Om het stilistisch af te maken staat de 458 Emozione op speciaal ontworpen 21 inch wielen.

Technisch
Ook onderhuids is gesleuteld. Zo werd het motormanagement onder loep genomen en bleken er onder de glazen motorkap 32 paarden extra te wonen. Daarmee komt het totaalvermogen uit op 602 pk. Daarnaast, om de afvalverwerking van de V8 in betere banen te leiden, werd het af fabriek uitlaatsysteem vervangen door een titanium exemplaar waarvan de uiteinden in de carrosseriekleur zijn uitgevoerd.

Gerelateerde artikelen

Ferrari’s uitgebreide garantieprogramma nader uitgelegd

Autonieuws
Altijd 3 jaar fabrieksgarantie
> Artikel lezen

Visueel vlammen met de Ferrari 458 Speciale

Fotogalleries
> Artikel lezen

Wauw! Ferrari 458 Speciale by Novitec Rosso

Tuning & styling
> Artikel lezen

'Ferrari 458 Italia ook aan de kunstmatige beademing'

Autonieuws
'Facelift Ferrari 458 zal turbo krijgen'
> Artikel lezen

Ferrari casht 18 miljoen met Sergio Pininfarina

Autonieuws
Ferrari casht 18 miljoen met Sergio Pininfarina
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.