Tuning & styling

Breed rubber en meer voor Novitec Rosso 458 Spider

Wat is er nog lekkerder dan een 609 pk sterke Ferrari 458 Italia? Precies, een minstens zo krachtige 458 Spider. Novitec Rosso heeft hem af!

De Novitec Rosso Ferrari 458 Spider is alles wat de eerder opgeleukte 458 Italia van dezelfde tuner ook is, maar dan net wat intenser door het eventueel ontbreken van een dak. Wat moet het meeslepend als opzwepend zijn als het brute geluid van de opgevoerde V8 ongefilterd de trommelvliezen in beweging zet. Het speciale sportuitlaatsysteem dat onder de 458 Spider van Novitec Rosso hangt is vervaardigt uit inconel, een hoogwaardig en extreem licht materiaal dat ook gebruikt wordt in de Formule 1. Peperduur natuurlijk, maar daartegenover staat dat het 21 kilogram lichter is dan het af fabriek exemplaar en dat is toch een serieus verschil. Ook de 21 inch NF4-wielen vóór en 22 inch achter zijn met respectievelijk 9,9 kg en 13,5 per stuk relatief licht. Volgens de Ferrari-specialist draagt de lagere massa ook daadwerkelijk bij aan het weggedrag van de 458 Spider.

Zwarte goud
Zwart goud staat normaliter voor olie, maar bij deze 458 spider kan daartoe gerust ook het vele koolstofvezel en het hoge rubbergehalte wordt gerekend. De open Italiaan is ermee bezaaid. Het carbon voor zowel het ex- als interieur wordt door Novitec Rosso zelf gefabriceerd en pasgemaakt voor de 458 Spider en ze garanderen een perfecte afwerkinggraad. Het schoeisel is dan weer afkomstig van Pirelli en meet aan de achteras maar liefst 335 mm in de breedte. Dat wil gerust plakken en dat is ook wel nodig gezien het feit dat het vermogen tot 609 pk reikt. Bij een hoge 9.100 tpm komt het volledig vrij, dus dat betekent ongegeneerd ver doortrekken in toeren. Om koppel te generen is dat niet nodig; de 569 Nm is er al bij 5.400 tpm. Wie voluit gaat ziet naar enige tijd 325 km/h op de snelheidsmeter staan, vertelt Novitec. Deze topsnelheid is overigens met het dak gesloten.

Gerelateerde artikelen

Ferrari’s uitgebreide garantieprogramma nader uitgelegd

Autonieuws
Altijd 3 jaar fabrieksgarantie
> Artikel lezen

Scoop: dit is de Ferrari 458 Speciale Spider

Spyshots
Ferrari 458 Speciale ook als Spider
> Artikel lezen

Dakloze Ferrari 458 Speciale heet Speciale A (update prijs)

Autonieuws
Dakloze Ferrari 458 Speciale heet Speciale A
> Artikel lezen

'Ferrari 458 Italia ook aan de kunstmatige beademing'

Autonieuws
'Facelift Ferrari 458 zal turbo krijgen'
> Artikel lezen

'Nederlandse' Ferrari Sergio voor 4,3 miljoen euro van jou

Autonieuws
Sergio
> Artikel lezen

MEC Design verfraait Ferrari 458 Spider

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.