Tuning & styling

Brabus Bullit Coupé is bliksemsnel

Waar hun V12-biturbo ook maar in past, lepelt Brabus hem in. En als ie in de Mercedes-Benz C-klasse past, waarom dan niet in de coupévariant daarvan. Zo gezegd, zo gedaan.

Het kost Brabus geheid het nodige bloed, zweet en tranen, maar het is ze gelukt om hun machtige twaalfcilinder in de C-klasse Coupé te lepelen. Ooit begonnen met een slagvolume van 5.5 liter boorde de tuner de V12 op naar 6.2 liter. Vervolgens werden er twee ferme turbo’s op geschroefd. Het eindresultaat is een maar liefst 800 pk sterke machine met een techniekverpulverende trekkracht van 1.420 Nm. Omdat haast geen enkele (bestaande) auto tegen dit laatste is opgewassen heeft Brabus het koppel ‘iets’ geknepen; tot maximaal 1.100 Nm.

Knaltijden
Dat de zwaar opgevoerde Mercedes, die Babus traditiegetrouw een ‘bliksemsnelle’ naam meegeeft, bijzonder rap uit de startblokken kan komen mag geen verrassing heten. Vanuit stilstand naar 100 km/h duurt slechts 3,7 seconden. Hoe snel ook, in verhouding tot de 0-200-tijd van slechts 9,8 seconden maakt dat eerste sprinttraject ineens veel minder indruk. Vanuit rust door de magische grens van 300 km/h knallen dwingt helemaal respect af; een luttele 24 seconden doet de Brabus Bullit Coupé erover. Tot slot de topsnelheid. Die reikt helemaal tot 370 km/h.

Half miljoen
Brabus presenteert de Bullit Coupé voor het eerst op de Autosalon van Genève. Bestellen kan zodra is aangetoond over minimaal half miljoen te beschikken. In Duitsland bedraagt de prijs 449.820 euro. In Nederland kun je daar gerust nog enkele tienduizenden bij op tellen vanwege belastingen.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG C 43 Coupé: voor als 't wat minder mag zijn

Autonieuws
Mercedes-AMG C 43 Coupé toont zijn spieren
> Artikel lezen

Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio

Autonieuws
Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63 Coupé ook als Edition 1

Autonieuws
Mercedes-AMG C 63 Coupé
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse Coupé vanaf 40 mille

Autonieuws
Mercedes C-klasse Coupé vanaf 40 mille
> Artikel lezen

Hardcore Mercedes-AMG C 63 R Coupé doet watertanden

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.