Tuning & styling

G-Power brengt BMW M5 naar grotere hoogten

Met spectaculairdere foto´s geeft G-Power meer ruchtbaarheid aan hun nieuwe geweldenaar. Interessanter nog is dat de specificaties zijn aangevuld met sprintcijfers.

Eind vorig jaar al kreeg G-Power van BMW een nieuwe M5 toegeschoven om ermee aan de slag te gaan. Een korte blik door de ´vermogensbeheerders´ van de BMW-tuner over de parameters van de 4.4 liter V8-twinturbo en een output van pakweg 620 pk zou haalbaar moeten zijn. Het werden er meer.

Arme bandjes
Wat G-Power heeft gedaan is de BMW M5 eigenlijk alleen maar voorzien van hun Bi-Tronik III-motortuning waar ze al jaren veel resultaat mee boeken. Het vermogen van BMW’s supersedan steeg alleen hiermee al naar 640 pk dat tussen 6.000 en 7.000 volledig wordt afgegeven. Dan het maximumkoppel, dat is met 777 Nm (93 Nm meer dan standaard M5) nog verbazingwekkender, mede omdat al die Newtonsmeters al vanaf 1.500 tpm de vrije loop laten. Arme bandjes! Daarover gesproken, G-Power zet hun M5 op speciale 21 inch wielen. Klanten kunnen kiezen uit twee typen: Silverstone RS of Silverstone Clubsport. Daarachter schuilen, mogelijkerwijs uit pure noodzaak, keramische remschijven.

Stage I
Met het juiste rubber en voorzien van G-Power´s eigen adaptieve onderstel GM5-RS is de opgevoerde M5 in staat in 3,9 seconden naar de 100 km/h te knallen. Dat is een halve tel sneller dan het fabrieksexemplaar. Daarop verwijderde G-Power de snelheidsbegrenzer en bleek de auto ineens ook de magische 300 km/h te kunnen doorbreken; 15 km/h verder is de koek pas op. Maar dit is nog maar een begin van wat G-Power nog met de BMW M5 van plan is. Zodoende wordt deze ´preludekit´ toepasselijk Stage I genoemd. Een Stage II gaat er zeker komen en wellicht zelfs een Stage III. Laat maar komen!

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.