Tuning & styling

Elia kietelt Renault Mégane RS

De Renault Mégane RS is de snelste Renault op dit moment. Elia AG greep dit feit aan om de Mégane RS nog net wat meer vermogen te geven en bovendien er nog stoerder te laten uitzien.

Een vermogenstoename van 15 pk en een toegenomen koppel van 30 Nm is niet veel maar toch op papier merkbaar. De acceleratie is volgens Elia namelijk verbeterd van 6,5 naar 6,2 seconden voor de sprint naar 100 km/h. De topsnelheid ligt nu op 241 km/h tegenover 236 km/h voor het productiemodel.

20 inch lichtmetaal
Elia geeft daarbij toe dat de cijfers alleen haalbaar zijn wanneer de originele lichtmetalen velgen van Renault gemonteerd zijn. Veel mooier echter zijn de exemplare die Elia levert. De topper is de op de foto´s zichtbare 5x2 spaaks velg in de maat 20 inch. De banden die eromheen liggen zijn van het formaat 245/30. Voor wie dat iets te veel van het goede is levert Elia de velgen ook in 18 of 19 inch.

Verlaagd en uitlaatsysteem
Natuurlijk zijn ook de originele vering en uitlaat niet gespaard. Een speciaal ontwikkeld uitlaatsysteem moet zorgen voor een betere uitlaatstroom en bovendien ziet de einddemper er heel dik uit. De vering en demping die gemonteerd is zorgt voor een verdere verlaging van het koetswerk waardoor een sportieve blik en betere rij-eigenschappen worden verzekerd.

Lekker dik
De styling van de Mégane RS is nog sportiever dankzij de montage van een achterklepspoiler, een dakspoiler, een andere voor- en achterbumper en zij-skirts. De koplampen en achterlichten zijn te voorzien van maskers die ook leverbaar zijn op de gewone Mégane modellen.

Prijs
Wie het complete programma voor de Mégane RS wil bestellen moet op z´n minst € 8.000,- komen langsbrengen bij de Duitse tuner.

Gerelateerde artikelen

Puristen-speeltje: Renault Mégane RS 275 Cup-S

Autonieuws
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Familieneus voor de Renault Mégane

Autonieuws
Familieneus voor de Renault Mégane
> Artikel lezen

Renault Mégane RS wil zijn kroon terug

Spyshots
> Artikel lezen

Ringvechter: Renault Megane RS 275 Trophy

Autonieuws
Ringvechter: Renault Megane RS 275 Trophy
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.