Tuning & styling

Exclusieve Porsche Cayenne met 750 pk!

Gemballa GT Aero III is de naam van deze exclusieve SUV met sportwagen-allures. Hij wordt maximaal geleverd met 750 pk en het in- en exterieur worden volledig aan de wensen van de klant aangepast.

Dat Gemballa Porsche´s snel kan maken heeft de tuner al meerdere malen bewezen met diverse modellen. In verschillende trappen zijn tuningsprogramma´s leverbaar en zo geldt dat ook voor de Cayenne. Maar liefst vier verschillende programma´s zijn er leverbaar. De eerste is de GT600 met 600 pk en 880 Nm, een trapje hoger is de 650 pk en 950 Nm sterke GT650 en daarboven vinden we de GT700 met, hoe kan het ook anders, 700 pk en 1050 Nm. Het absolute topmodel is de 750 pk sterke GT750  welke een indrukwekkend koppel van maar liefst 1120 Nm levert. De acceleratie ligt voor alle modellen tussen de 4,3 en 4,5 seconden en de topsnelheid tussen de 295 en 315 km/h. Hiermee is de door Gemballa aangepaste Cayenne niet alleen exclusief maar ook nog eens supersnel!

Technische aanpassingen
Naast de aanpassingen aan de motor was het ook noodzakelijk om diverse technische aanpassingen door te voeren. Zo is de voorbumper niet alleen gewijzigd om de prestaties optisch kracht bij te zetten maar heeft het ook technische redenen. Zo moet de motor voldoende koeling krijgen en datzelfde geldt voor de remmen. De remschijven zijn 380 mm groot en de remblokken zijn voorzien van maar liefst 8 zuigers. Op tijd stilstaan moet bij elke snelheid haast geen probleem zijn.

Electronische verlagingskit
Verlaging is bij een auto als deze absolute noodzaak om de handelbaarheid op hoge snelheden te kunnen garanderen. Daarom is er een elektronische verlagingskit gemonteerd die desgewenst met een druk op de knop is aan te passen. Wil je met de auto toch de wat ruigere paden opzoeken dan kun je een hoge stand selecteren.

Interieur naar wens
Het interieur wordt geheel aan de wensen van de klant aangepast. De achterbank heeft plaats moeten maken voor twee dikke kuipstoelen en de bekleding is leverbaar in elke gewenste kleur. Datzelfde geldt voor het dashboard, de hemelbekleding, het tapijt, de matten en de deurbekleding. Standaard heeft Gemballa diverse kleuren leer en alcantra in de prijslijst staan en ook materialen als carbon en aluminium zijn mogelijk op het dashboard.

Multimedia-systeem
Een compleet multimedia-systeem maakt het verhaal compleet. Ook hierbij geldt dat het compleet aan de wensen van de klant is aan te passen. Standaard levert Gemballa ondermeer 6,5 inch TFT-schermpjes in de achterkant van de hoofdsteunen, een 8 inch centraal TFT-scherm en draadloze koptelefoons. Met een afstandsbediening is het ook voor de achterpassagiers mogelijk de TV en de DVD/CD-speler te bedienen die in het dashboard gemonteerd zijn.

Gerelateerde artikelen

Dit kun je maar beter weten over de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi

Autonieuws
Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi
> Artikel lezen

Porsche Cayenne Turbo krijgt 550 pk: gassen maar!

Autonieuws
Porsche
> Artikel lezen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche in volle gang met Cayenne Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.