Tuning & styling

Niet alles wat Mansory aanraakt verandert in goud

De meest bizarre bolides brengt Mansory voort. En de tuner weet ze nog aan de man te brengen ook! Maar niet alles wat Mansory aanraakt verandert in goud. De vorig jaar gepresenteerde Linea Vincerò vindt maar moeilijk aftrek. Vandaar dat Mansory hem een tweede keer aanraakte. Misschien lukt het nu wel.

De Vincero d’Oro is dus een doorontwikkeling van de Mansory Linea Vincerò. Deze voor Mansory begrippen tamelijk ingetogen Bugatti Veyron werd vorig jaar gepresenteerd en kreeg een plaatsje in de showroom maar heeft tot op heden geen nieuwe eigenaar kunnen vinden. Wellicht was hij ietwat te tam voor het publiek (profvoetballers, sjeiks, nieuwe rijken, dat soort volk) dat bij Mansory over de vloer komt. Nu krijgt de Bugatti Vincerò een tweede kans dankzij het toevoegen van een laagje d’Oro (goud).

Schoonheid zit van binnen
Het edelstaal is over diverse ex- en interieuraccenten gegoten. De karakteristieke grille met de “V” van uiteraard Vincerò, de deurgrepen, dakomlijsting, spiegelkappen en niet te missen, de wielen blinken voortaan allemaal goudgeel. Toch, hoe schitterend ook, het meest bijzondere kenmerk van het ontwerp van de Linea Vincerò d´Oro zijn de koolstofvezelpanelen waar een koperen draad doorheen is geweven. Over smaak valt niet te twisten, maar je kunt niet ontkennen dat het Mansory ontbreekt aan vakmanschap. Dat hebben ze weldegelijk. Nu nog een koper vinden die de schoonheid er ook van inziet en genoeg centen op de bank heeft staan om de Mansory Vincerò d ‘Oro te kunnen bekostigen. Want een overjarig model of niet, het woord “aanbieding” kent Mansory ongetwijfeld niet. En dan nog…

Gerelateerde artikelen

Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'

Autonieuws
Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'
> Artikel lezen

Zo legt Bugatti de Chiron-klant in de watten

Autonieuws
> Artikel lezen

Krankzinnig: zo duur is een Bugatti écht!

Autonieuws
Aanschaf
> Artikel lezen

Bugatti Veyron nu als woodie

Lifestyle & design
Bugatti Veyron van hout
> Artikel lezen

Waarom deze Bugatti Veyron maar € 75.000,- kost

Autonieuws
Waarom deze Bugatti Veyron maar € 75.000,- kost
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.