Tuning & styling

Audi RS5 van MTM kan 303 km/h

Het lijkt erop dat Quattro GmbH puik werk heeft afgeleverd met de Audi RS5. Motor Technik Mayer (MTM) dat doorgaans bekend staat als vermogenskoning is vooralsnog niet in staat meer output uit het V8-blok van de nieuwste RS te halen. Wel heeft het de topsnelheid kunnen verhogen en ietwat opsmuk klaarliggen.

Het is een kwestie van tijd dat MTM een motorkit voor de Audi RS5 levert dat met gemak de 500 pk overstijgt. Vooralsnog moet de 4.2 liter V8 het doen met ‘slechts’ 450 pk. Hiermee knalt de RS5 in 4,6 seconden naar de honderd en weet het een top van 250 km/h te bereiken. Wanneer men Quattro GmbH lief aankijkt en het daarnaast wat geld toestopt rekken ze de top naar 280 km/h. MTM gaat nog een stapje verder en kan de sportcoupé naar een hoogte van 303 km/h brengen. Hiervoor monteert het een luidkeels sportuitlaatsysteem ter waarde van € 2.999,- en past het de versnellingsbakverhoudingen aan. De kosten daarvan bedragen € 1.499,-.

Optische tuning
Ben je meer van de zichtbare tuning dan kan MTM je tevens van dienst zijn. Voor een lieve som van € 7.638,- schroeven ze een set 20 inch gesmede Bimoto-wielen onder jouw RS5. Iets minder prijzig kan ook met € 2.250,-. Maar dan kom je niet verder dan 19 inch. De velgen meer naar de buitenkant van de wielkast brengen met een set spacers – een geliefde accessoire bij Duitse tuningfanaten – vraagt om een investering van € 125,- per as. Verlagen wordt op termijn mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Audi RS 5 Coupé krijgt flink krachtigere V6

Autonieuws
Audi RS 5 Coupé krijgt flink krachtigere V6
> Artikel lezen

Minder is meer bij Audi RS 4 en RS 5 Carbon Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kunnen de nieuwe Audi RS 4 en RS 5

Autonieuws
> Artikel lezen

Panamera-power voor nieuwe Audi RS 5 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Audi presenteert RS 5 DTM voor 2017

Autonieuws
Audi presenteert DTM-bolide voor 2017
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.