Spyshots

Nieuwe BMW 3-serie Touring voor ’t eerst betrapt

De testrijder van dit prototype was op z’n zachtst gezegd niet blij toen hij onze fotograaf zag. Op ’t moment dat de kans zich aanbood ging hij er als een haas vandoor. Het kwaad voor BMW was toen al geschiedt, want de sluitertijd van de camera was aanzienlijk sneller dan deze nieuwe 3-serie Touring.

Het is op zich niet verwonderlijk dat de betreffende testrijder onze fotograaf op z’n beurt wel kon schieten. De nieuwe generatie BMW 3-serie Touring, die intern gebukt gaat onder de fabriekscode F31, wordt namelijk in 2012 officieel voorgesteld. Over twee jaar pas, dus BMW had de stationwagen graag nog even buiten beeld gehouden. Daarnaast heeft de F30 annex nieuwe BMW 3-serie Sedan het ook al meerdere malen moeten ontgelden.

Kleine 5 Touring
Qua ontwerpstrategie is BMW een heel andere weg ingeslagen. Waren de vroegere modellen uit München nog sterk verschillend van elkaar, de nieuwe generaties gaan juist meer en meer op elkaar lijken. De nieuwe X3 wordt net een kleine X5, de 7-serie stond model voor de onlangs gelanceerde 5-serie, en ook de 3-serie wacht hetzelfde lot. Dus hoewel het exterieur van dit prototype lastig in te schatten is vanwege z’n hypnotiserende trainingspak laat de uitkomst zich al snel raden: zie de 5-serie Touring, maak ‘m denkbeeldig iets kleiner en je hebt zo goed als de nieuwe 3-serie Touring.

Driepitter
Onder het koetswerk gaat een modern motorengamma schuil die één op één zal overeenkomen met dat van de Sedan. Een driecilinder is er daar één van, welke onderdeel uitmaakt van het verbeterde EfficientDynamics-programma bij BMW.

Gerelateerde artikelen

Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling

Autonieuws
Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe BMW 3-serie Touring

Spyshots
> Artikel lezen

Vernieuwde BMW 3-serie (Touring) is officieel

Autonieuws
Officieel: vernieuwde BMW 3-serie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.