Spyshots

S(portiefste) Audi A8 verraadt zichzelf

De nieuwe Audi A8 is toch al onthuld, dus wat is er zo special aan deze? Kijk nog maar eens goed…Zie je die vier pijpen en check die remschijven! Dit is niet zomaar een A8, dit is de nieuwe Audi S8.

De nieuwe Audi S8 belooft weer een echte supersportieve limousine te worden. Tot ieders verdriet helaas niet meer met die jankende V10 van Lamborghini, maar met een V8 – als we de geruchten moeten geloven – valt er nog genoeg pret te beleven. Het aggregaat zou een inhoud hebben van 4.0 liter en wekt zijn kracht op met behulp van twee turbochargers. Dankzij deze luchtversnellers zal het ongetwijfeld meer dan de 450 pk in de huidige S8 produceren, terwijl de efficiëntie en daarmee het brandstofverbruik gunstiger uitpakt.

Lekker lang genieten
Aan de hand van dit prototype is te zien dat de nieuwe S8 zich nog vroeg in het ontwikkelingstadium bevindt. Het koetswerk is van het normale exemplaar (mule) en dat betekent doorgaans dat alleen de techniek aan tests worden onderworpen. Pas verder in het stadium wordt hierin ook de daadwerkelijke S(portieve) carrossie met aangedikte bumpers meegenomen. We verwachten de nieuwe Audi S8 op z’n vroegst begin 2011, maar dat is nog altijd een stuk eerder dan Audi vroeger haar paradepaardjes lanceerde. We kunnen dus lekker lang genieten van de vierde generatie S8.

Gerelateerde artikelen

MTM S8 Talladega loopt bij 325 km/h in de begrenzer

Tuning & styling
Overtreffende trap: MTM S8 Talladega
> Artikel lezen

MTM pompt Audi S8 op tot 650 pk

Tuning & styling
MTM pompt Audi S8 op tot 650 pk
> Artikel lezen

Met hoeveel limogeweld zal de nieuwe Audi S8 ons verblijden?

Spyshots
> Artikel lezen

Stevige 120 pk erbij voor Audi S8 van Abt Sportline

Tuning & styling
Abt trakteert vernieuwde Audi S8 op extra pk's
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.