Spyshots

360 graden rond de Volkswagen Golf R20

Zojuist kregen we deze prachtige spionagefoto’s van de Volkswagen Golf R20 binnen. Ze zijn gemaakt ergens op de Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Hoewel de cruciale uiterlijkheden nog hermetisch zijn ingepakt kunnen we de R32-opvolger goed van alle kanten bestuderen.

Eén van de zaken die opvalt is het centraal geplaatste uitlaatsysteem. Eerst twijfelden we nog of de pijpen op deze manier wel zouden terugkeren, maar aan de hand van deze beelden lijkt dit nu zeker. We zijn hier blij mee, omdat de styling van de R20 grote overeenkomsten zal kennen met die van de Golf VI GTI. Zodoende is de Golf R20 alsnog van zijn iets minder sportieve broer te onderscheiden. Vanzelfsprekend zal Volkswagen de R20 wel iets agressiever neerzetten en dat gebeurt ongetwijfeld met extra kunststof aan de bumpers, een sportgrille en hier en daar een spijltje in de luchtinlaten meer of juist minder. Het is alleen jammer dat Wolfsburg ons hier tot dusver geen blik op gunt.

Gemis
Onder de kap van de R20 schuilt zoals reeds bekend een geblazen viercilinder met een verwacht vermogen van 270 pk. Met deze opgepepte 2.0 liter TFSI moet de R-Golf in staat zijn in zo’n 5,5 tel naar 100 km/h te knallen. De topsnelheid zal naar goed Duits gebruik zijn afgeregeld op 250 km/h. Aan de prestaties ligt het dus niet om als R32-opvolger door het leven te gaan. Of dit ook geldt voor de (rij)beleving weten we pas wanneer we met de R20 hebben gereden. Op voorhand durven we in ieder geval wel te zeggen dat we de zescilinder gaan missen.

5-deurs volgt later
Wanneer de Volkswagen Golf R20 precies bij de dealers staat is nog onbekend. Duidelijk is wel dat het model in eerste instantie alleen als 3-deurs wordt vermarkt. De 5-deursuitvoering zal in een later stadium volgen.

Gerelateerde artikelen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak

Autonieuws
Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe

Autonieuws
Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.