Spyshots

Nieuwe XJ ook verkrijgbaar met lange wielbasis

De nieuwe Jaguar XJ komt er zowel in normale als in verlengde uitvoering. Hier kwamen achter toen we de onlangs gesnapte prototypes met elkaar vergeleken. Om dit aan te tonen hebben we de twee uitvoeringen in een vergelijkende setting geplaatst.

Op de eerste afbeelding is duidelijk te zien dat de portierruiten van de lange versie (LWB) een groter glasoppervlak bevat. Om hoeveel centimeter verschil het tussen de beide uitvoeringen precies gaat is niet duidelijk, maar reken op minimaal één decimeter. En dat betekent in dit geval aanzienlijk meer beenruimte voor de achterinzittenden.

Geheim
In welke omgeving die inzittenden zich zullen bevinden in helaas nog volkomen onduidelijk. Jaguar wikkelt ieder prototype namelijk in zo´n dikke ´bontjas´ dat er geen touw aan vast te knopen is hoe het uiteindelijke model er uit gaat zien. Enkel een minimale teaser verraadt het silhouet van bovenaf gezien. Wel is bekend dat de nieuwe XJ op een bestaand, maar aangepast, platform zal staan en dat hoofdontwerper Ian Callum erg gecharmeerd is van de lijnen van de Mercedes CLS. We verwachten dan ook een vierdeurs coupéachtig lijnenspel. Tevens liet Callum weten dat de nieuwe XJ zijn vertrouwende vormgeving van de afgelopen decennia zal verliezen en meer overeenkomsten krijgt met de XF. Waarom? Omdat dat model simpelweg veel beter in de smaak van de autokopende massa valt.

N.B. Foto 2 en 3 is de Jaguar XJ met lange wielbasis. Foto 4 en 5 de normale uitvoering.

Gerelateerde artikelen

Luxe sleetocht in de gefacelifte Jaguar XJ

Spyshots
Jaguar XJ facelift
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging

Autonieuws
Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.