Spyshots

BMW 5-serie Touring verliest camouflage

Al geruime tijd duiken er prototypes op van de nieuwe BMW 5-serie en 5-serie Touring. Maar nog nooit eerder was de camouflage zo minimaal als nu. De camouflageafdeling van BMW heeft een prototype ontdaan van het enorme verhullende plaatwerk en stuurde deze nieuwe 5-serie Touring naar buiten. Onze fotograaf lag op de loer.

Een mooie foto is goud waard. En als je daar een paar dagen voor op de loer moet liggen dan heb je dat er graag voor over. Zeker als de fabrikant besluit om voor het eerst een veel minder zwaar gecamoufleerde auto naar buiten te sturen. En laat dat nu eens deze week het geval zijn geweest met de nieuwe 5-serie Touring. Onze fotograaf stond al enkele dagen vlakbij het hek van het ontwikkelingscentrum van BMW geparkeerd en kreeg vandaag de nieuwe 5-serie Touring voor de lens. In tegenstelling tot de 5-serie´s die we de afgelopen anderhalf jaar voorbij hebben zien komen toont dit prototype ons veel meer details.

Kenmerken van de 5-serie GT
Bestuderen we de foto´s goed dan zien we in het front de nodige overeenkomsten met de 5-serie GT. Van opzij bekeken is het verwantschap met de huidige 5-serie Touring goed zichtbaar. Dat geldt in zekere zin ook voor de achterzijde, al is die nog moeilijk te zien. Het vreemde camouflagetape dat BMW tegenwoordig gebruikt doen zijn werk bijzonder goed. Hoe langer je er naar kijkt hoe minder duidelijk het lijnenspel wordt. Over het geheel genomen kunnen we echter concluderen dat BMW de rondere vormen die zijn ingezet met de nieuwe 7-serie, de X1 (Concept) en de 5-serie GT (Concept) ook door zal voeren op het 5-serie gamma.

Eind 2009...
Concrete details over de 5-serie Touring ontbreken nog. Onze bron laat echter weten dat de auto een ongeveer 10 cm langere wielbasis krijgt en in zijn geheel met zo´n 2 cm zal groeien. Motorisch zal het gamma uiteraard weer voor elk wat wils bieden. Reken als instapmodel op een 520i en als topmodel de immer potente M5. De nieuwe BMW 5-serie (Touring) zal eind dit jaar voor het eerst aan de wereld getoond worden. Tot die tijd zullen we ongetwijfeld nog de nodige spyshots voorbij zien komen.

Gerelateerde artikelen

Verbijsterend: BMW M550d even snel als M5

Autonieuws
> Artikel lezen

AC Schnitzer wil graag jouw BMW 5-serie optuigen

Tuning & styling
AC Schnitzer wil graag jouw BMW 5-serie optuigen
> Artikel lezen

Alpina D5 S is 's werelds snelste diesel

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW 5-serie Touring met M-Performance goodies

Autonieuws
BMW 5-serie Touring krijgt beurt van M-Performance
> Artikel lezen

BMW 5-serie Touring kent stevige meerprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.