Spyshots

Opel Insignia OPC wordt gefinetuned op de Nürburgring

Opel staat aan de vooravond van de lancering van de Insignia OPC. Het krachtige topmodel op basis van Opel´s nieuwe Insignia zal met z´n ruim 300 pk sterke zescilinder moeten zorgen voor het nodige spektakel.

Feitelijk weten we al hoe de Insignia OPC eruit komt te zien. Eind januari werd de auto al gepresenteerd tijdens een besloten bijeenkomst en daarbij wist iemand stiekem een foto te maken. Daarmee hebben we een duidelijk beeld gekregen van het lekker dikke front. Maar Opel lijkt nog niet tevreden over het resultaat. Want ondanks dat we de Insignia OPC in augustus vorig jaar ook al vele malen over de Nürburgring zagen denderen werd de auto daar afgelopen week wederom betrapt. Gespoten in OPC-blauw en met slechts lichte camouflage hebben we hierdoor een perfect beeld op het eindresultaat.

Aansprekend uiterlijk
De Insignia OPC zal duidelijk herkenbaar worden als het topmodel van de Insignia-lijn. Aan de voorzijde bepalen de rechtopstaande luchtinlaten en de honingraatgrille het beeld. De zijskirts, forse lichtmetalen wielen en de dubbele uitlaten aan de achterzijde maken het plaatje aan de buitenzijde compleet. De Insignia is daarmee nog dynamischer dan het standaard model al is. De sportieve sfeer zal uiteraard ook binnenin doorgevoerd worden. Denk daarbij aan sportstoelen, een sportstuurtje en speciale tellers.

Rondje Nurburgring in minder dan 8 minuten
Het motorische geweld wordt bepaald door een 320 pk sterke zescilinder die geholpen wordt door een turbo. En dat staat garant voor aansprekende prestaties. Opel claimt dat de Insignia OPC in minder dan 8 minuten een rondje Nürburgring af weet te leggen. Blijkbaar wil Opel die tijd nog wat scherper zetten en is men volop bezig met het finetunen van de sportieve Insignia. Ondanks dat we het eindresultaat eigenlijk al kennen zijn we benieuwd naar zijn officiële onthulling. En voor wie het nog niet wist, er komt ook nog een OPC-variant op basis van de Sports Tourer.

Gerelateerde artikelen

Buick Regal GS hint alvast naar nieuwe Opel Insignia OPC

Autonieuws
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit

Autonieuws
Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.