Spyshots

Aston Martin Rapide

Lancering Aston Martin Rapide in zicht

Het kan niet lang meer duren voordat Aston Martin eindelijk de langverwachte Rapide introduceert. Het Britse merk profiteerde van de eerste langdurige zonnestralen op het asfalt van de Nürburgring en stuurde een bijna productiegereed exemplaar de baan op. Reken maar dat die met 480 pk z’n mannetje staat op het droge asfalt!

Lancering Aston Martin Rapide in zicht
In 2006 presenteerde Aston Martin de conceptversie van de Rapide, een vierdeurscoupé staande op een verlengd DB9-platform. Z’n prachtige looks waren ook afkomstig van de tweezits Gran Turismo. Dankzij de 255 mm langere bodemplaat konden er twee deuren aan de auto worden toegevoegd. Zodoende ontstond er een vierdeurscoupé die ruimte genoeg moet bieden aan vier personen. De jaren na de presentatie van het studiemodel werden ingevuld met het opduiken van vele prototypes, soms vergezelt door z’n grootste rivaal. Maar tot een officiële onthulling van het productiemodel kwam het nog nooit. We wachten inmiddels ruim drie jaar en nu lijkt er eindelijk vaart in te zitten. Nieuwe beelden van de Rapide lieten ons weten dat Aston Martin bezig is met de afrondingsfase en deze spionagebeelden geven ons een soortgelijk gevoel. Het kan dus niet lang meer duren.

Mooi segment
Gelukkig, want we hebben lang genoeg gewacht op wellicht het mooiste model binnen het steeds voller wordende vierdeurscoupé-segment. De Mercedes-Benz CLS heeft een pionierstatus, gevolgd door de Volkswagen Passat CC (overigens niet thuishorend in de klasse van de Rapide). Wel als rivaal aan te merken - zoniet z’n grootste - is de Porsche Panamera. Die beleeft nog deze zomer zijn showroomdebuut. De toekomstige Audi A7 en de BMW Concept CS horen ook thuis in rijtje van concurrentiemodellen. Kortom, een mooi segment dat erg aan elkaar is gewaagd.
Redactie
Door Redactie
Lancering Aston Martin Rapide in zicht
Lancering Aston Martin Rapide in zicht
Lancering Aston Martin Rapide in zicht
Lancering Aston Martin Rapide in zicht

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers