Spyshots

Weer minder camouflage: nieuwe Opel Meriva

Het was vorig jaar zomer dat we de nieuwe Opel Meriva voor het laatst hebben gezien. Maar nog nooit eerder werd de auto zo ongecamoufleerd betrapt als ditmaal. Daar komt ook nog eens bij dat Opel zo vriendelijk is geweest het prototype rood te spuiten en deze door het witte landschap van Noord-Scandinavië te laten rijden. Een betere indruk van de nieuwe Meriva kunnen we niet krijgen.

Hij zit er nu echt aan te komen: de nieuwe Opel Meriva. Halverwege vorig jaar hadden we allemaal verwacht dat de auto eind 2008 zou debuteren, maar dat is niet het geval geweest. Blijkbaar had Opel nog wat meer tijd nodig. Het lijkt er op dat de nieuwe Meriva dit najaar als wereldprimeur op de IAA in Frankfurt zal schitteren en kort daarna ook bij de dealers staat.

Unieke deuren zijn gebleven
Uniek aan de nieuwe Meriva is zijn concept van de deuren. De zogenaamde FlexDoors zijn zeker in dit segment uniek. Dat Opel deze deuren niet alleen op de conceptcar heeft gepresenteerd maar ook in het productiemodel gaat voeren moge duidelijk zijn. Wie goed naar de foto´s kijkt ziet dat de handgreep op het achterportier nep is. Sowieso heeft Opel er veel werk van gemaakt om de zijkant te camoufleren. Vermoedelijk is de knik in de raamstijl van het achterportier ook van de conceptcar overgenomen, maar is deze op het prototype afgedekt.

Minder camouflage
Waar we wel goed van kunnen profiteren is de mate van camouflage op de voor- en achterzijde. Opel heeft er weinig moeite meer mee dat we de auto langzaam maar zeker beginnen te ontdekken. Zowel van voren als van achteren is duidelijk gekeken naar de Meriva Concept. Slechts wat tape moet de laatste details nog aan onze aandacht ontrekken.

Najaar 2009
Zoals gezegd verwachten wij de nieuwe Meriva als wereldprimeur op de IAA in Frankfurt. Het model staat eind dit jaar bij de dealers en beschikt uiteraard weer over een breed gamma aan motoren en uitvoeringen.

Gerelateerde artikelen

Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel

Autonieuws
Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV

Spyshots
Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV
> Artikel lezen

Nieuwe instap-diesel voor Opel Meriva

Autonieuws
Nieuwe diesel-instapmotor voor Opel Meriva
> Artikel lezen

Opel heeft wilde plannen met nieuwe Meriva

Spyshots
Opel Meriva
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.