Spyshots

Hij komt toch: de Renault Twingo CC

De Renault Twingo CC is een auto die de hele wereld allang had verwacht. Eerst zou hij debuteren in Frankfurt (2007), daarna in Parijs (2008) en vervolgens staken er geruchten de kop op dat de auto afgelopen week op de Autosalon van Genève had moeten staan. Maar niets van dat alles was waar. Hier hebben we dan eindelijk wel een tastbaar levensteken van Renault´s kleine cabriolet.

De Peugeot 207 CC, Opel Tigra en Nissan Micra C+C behoren momenteel tot de groep van kleine cabriolet´s. Renault gaat daar met de Twingo CC zelfs nog een stapje onder zitten. En hoe! Zoals we op de foto´s kunnen zien wordt de Twingo Cabriolet een bijzonder kek modelletje. Er gaan geruchten over een opklapbaar hardtop dak uit één stuk. Vergelijk het een beetje met het dak van de Ferrari 575 Superamerica en de Fioravanti Skill. Vermoedelijk is dat dak ook de reden van de vertraging die Renault met de ontwikkeling van de auto heeft opgelopen.

Introductie in?
Maar goed, ondanks alle vertraging rijdt er nu een zwaar gecamoufleerd prototype van de Twingo CC in het noorden van Zweden. En dat betekent dat Renault volop is gestart met de testwerkzaamheden op de openbare weg. Over zijn introductiedatum durven we inmiddels niets meer met zekerheid te stellen. De auto zou in september in Frankfurt kunnen staan (als conceptcar?) maar het kan net zo goed Genève 2010 worden. Eén ding is zeker: de Twingo CC zit eraan te komen.

Gerelateerde artikelen

Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen

Autonieuws
Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen
> Artikel lezen

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Autonieuws
Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.