Spyshots

Prototype nieuwe Porsche Boxster betrapt

Bij Porsche rijdt in 2012 de compleet nieuwe Boxster de fabriek uit. Zoals we dat van Porsche gewend zijn gaan daar jaren aan uitgebreid testwerk aan vooraf. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er wederom een prototype van de compleet nieuwe Boxster werd betrapt. Ditmaal in Noorwegen.

UPDATE 10-2-2009: Nieuwe foto´s toegevoegd in de fotogallery

Porsche rijdt al enkele maanden op de openbare weg rond met prototypes van de nieuwe Boxster en aanverwante Cayman. De eerste beelden wisten wij u al in november te tonen, hierop was echter slechts de achterzijde van het prototype te zien. Eind december zagen we bovendien de unieke Google Streetview-beelden voorbij komen waarop de Boxster in de Verenigde Staten was te zien. Ditmaal is het Noorwegen waar Porsche een prototype aan grondige testen onderwerpt. En dat alles onderdeel van de wintertesten die momenteel in Scandinavië volop bezig zijn.

Evolutie
Met de compleet nieuwe Boxster wil Porsche het succes van het huidige model graag voortzetten. Het design zal dan ook wederom een evolutie zijn van zijn voorganger en geen revolutie. Inderdaad, hetzelfde geval als we al jaren bij de 911 zien en zoals dat ook bij de nieuwe Cayenne het geval zal zijn. Ook het stoffen dak blijft gewoon, ondanks dat concurrenten Mercedes (SLK) en BMW (Z4) kiezen voor een stalen klapdak.

Viercilinder?
Onderhuids gaan in de wandenlgangen geruchten over de komst van een viercilinder variant. Porsche heeft dat echter nog nooit zelf bevestigd, maar met het oog op de huidige CO2-uitstoot van Porsche zou het geen verkeerde stap zijn. De fabrikant moet immers gaan voldoen aan de Europese norm en die komt met een zuinige viercilinder waarschijnlijk een stuk beter in de richting. Er gaan zelfs geruchten over de komst van een dieselvariant. Hoe dan ook, vanaf 2012 staat het nieuwe model bij de dealers. En in tegenstelling tot de huidige Boxster wordt de nieuweling geproduceerd bij Magna Steyr in Oostenrijk. Nu komen de Boxster en Cayman nog uit de fabriek van het Finse Valmet Automotive rollen.

Gerelateerde artikelen

Porsche Boxster en Cayman krijgen andere namen

Autonieuws
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Dit kunnen de viercilinders van de Porsche 718 Boxster en Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

De Porsche 718 Boxster: mét viercilinder

Autonieuws
Porsche trekt doek van 718 Boxster en Cayman
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.