Spyshots

Zwaar gecamoufleerde Renault Mégane Estate betrapt

Voor het eerst werd de opvolger van de Mégane Grand Tour betrapt. Net als bij de Laguna zal ook de stationwagon-variant van de Mégane voortaan als Estate en niet meer als Grand Tour door het leven gaan. In 2010 is het zover, dan staat de nieuwe Mégane Estate bij de dealers.

De komende jaren zal Renault het gamma van de Mégane verder uitbreiden. De 3-deurs Coupé en 5-deurs hatchback kennen we inmiddels, maar daar blijft het niet bij. Net als het huidige Mégane-gamma wordt ook deze derde generatie leverbaar als de eerder genoemde coupé en hatchback, een stationwagon, een coupé-cabriolet en mogelijk zelfs een crossover. Ook de nieuwe Scénic zal het gamma weer versterken.

Lijnenspel moeilijk zichtbaar
Momenteel is Renault volop aan het testen met de Mégane Estate. Deze stationwagonvariant wordt in het ijskoude noorden van Zweden (- 37 graden) blootgesteld aan de grimmen van de natuur. Helaas is het model echter nog zwaar gecamoufleerd. En nog in het wit ook. Een redelijk beeld kunnen we ons dan ook nog niet vormen. Het is echter logisch te denken dat het front nagenoeg gelijk is aan dat van de vijfdeurs hatchback en dat ook de achterzijde daarmee in lijn zal zijn.

Motoren
Het motorengamma zal grotendeels overeenkomen met de hatchback. Reken op vier benzinemotoren met vermogens uiteenlopend van 100 tot 180 pk. Het dieselgamma bestaat uit moderne dCi-motoren met vermogens van 90 tot 131 pk.

De nieuwe Renault Mégane Estate zal begin 2010 bij de dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe 1.2 TCe 130 voor Renault Mégane-familie

Autonieuws
Nieuwe 1.2 TCe 130 voor Renault Mégane-familie
> Artikel lezen

Renault onthult nieuwe Mégane Estate

Autonieuws
Renault Mégane Estate
> Artikel lezen

Renault Mégane GT 220 met RS-genen

Autonieuws
Renault Mégane GT 220 met RS-genen
> Artikel lezen

Betrapt: nieuwe Renault Mègane Estate

Spyshots
Nieuwe Renault Mégane Estate rijdt hier
> Artikel lezen

Familieneus voor de Renault Mégane

Autonieuws
Familieneus voor de Renault Mégane
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.