Spyshots

BMW X6 M maakt zich op!

Hoewel BMW nog steeds stellig ontkent dat er geen M-variant van de X6 komt, vertonen deze spyshots toch een heel ander beeld. Prominentere bumpers en ‘kieuwen’ op de flanken verraden dat we hier te maken hebben met een X6 van heel andere orde. Hij komt dus wel degelijk, en wel in de zomer van 2009.

  • Twin-turbo V8-motor met +500 pk
  • Markanter bumperwerk
  • Marktintroductie zomer 2009

Het is een kwestie van tijd voordat BMW ons laat weten dat de X6 xDrive M - zoals zijn volle naam luidt - eraan zit te komen. En anders getuigen deze spionagefoto’s wel hiervan. Het overgrote deel van het bodywork blijft gelijk. Daar hoeft ook niets aan te gebeuren, want de X6 heeft van zichzelf al een krachtig design. Het zijn de bumpers, en dan met name de voorspoiler, die aantonen dat er veel meer peekaa’s schuil gaan onder de motorkap dan de maximale 408 pk die nu verkrijgbaar is in de X6. Vermoeden we eerst nog dat BMW gebruik zou maken van haar bekende 5.0 liter V10. Onze bronnen hebben nu hun zinnen gezet op een geblazen V8, die dankzij twin-turbo technologie ruim 500 pk uit het blok weet te persen. Voldoende om de Porsche Cayenne Turbo S en de Mercedes-Benz ML 63 AMG tegengas te kunnen geven.

Zomer 2009
Zoals gezegd zal BMW binnen afzienbare tijd de komst van de BMW X6 M bevestigen. Volgend jaar zomer kunnen we het X6-topmodel in de showrooms verwachten.

Gerelateerde artikelen

Prijzen BMW X5 M en X6 M flink gedaald

Autonieuws
BMW X5 M X6 M prijzen
> Artikel lezen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!

Autonieuws
Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!
> Artikel lezen

M Performance injecteert sportiviteit in BMW X6

Autonieuws
BMW X6 M Performance
> Artikel lezen

BMW X5 en X6 in M Performance-kledij

Autonieuws
BMW X5 en X6 in M Performance-kledij
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.