Spyshots

Compleet nieuwe Porsche Boxster gespot

Twee jaar voordat Porsche een geheel nieuwe Boxster zal lanceren, heeft onze fotograaf een prototype hiervan al op de digitale plaat vastgelegd. De marktintroductie van de ‘goedkoopste’ sportwagen uit Zuffenhausen staat gepland voor 2011.

Porsche heeft nog maar net de gefacelifte Boxster (en Cayman) voorgesteld of de geheel nieuwe Boxster staat buiten al zijn ‘benen’ te strekken. Onze fotograaf spotte een prototype hiervan in het Duitse Beieren. In eerste instantie wisten we niet zeker of het hier om een nieuwe generatie Boxster ging, maar nadere inspectie leert ons dat alle carrosseriepanelen nieuw zijn. Ook het canvasdak is nieuw. Meer dan deze foto’s kunnen we niet vertellen over de nieuwe Porsche Boxster. We hebben nog geen informatie weten te bemachtigen over de technische inhoud van de cabriolet. Verwacht in ieder geval wederom een Boxster en Boxster S. Mogelijk komt er zelfs een viercilinder. Ook staat er een nieuwe Porsche Cayman op de planning. Beide modellen zullen worden gelanceerd in 2011.

Lekker maken
Porsche heeft er waarschijnlijk plezier in om ons alvast lekker te maken voor het opvolgende model, terwijl de gefacelifte versie van het huidige model de showrooms nog moet bereiken. Wat zeggen we? Sommige Porsche-modellen op basis van de huidige generatie moeten nog geïntroduceerd worden. Laten we daar eerst maar van genieten. Vanaf februari 2009 kan dat, dan staan de vernieuwe Boxster en Cayman bij de dealer.

Gerelateerde artikelen

De Porsche 718 Boxster: mét viercilinder

Autonieuws
Porsche trekt doek van 718 Boxster en Cayman
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Dit kunnen de viercilinders van de Porsche 718 Boxster en Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Boxster en Cayman krijgen andere namen

Autonieuws
> Artikel lezen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.