Spyshots

Dit is de Saab 9-3x

Zie hier, de allereerste beelden van de Saab 9-3x. De auto is productieklaar, maar Saab had haar crossover liever nog even geheim gehouden. Tegenwoordig is het echter altijd oppassen wanneer je een productierijp model naar buiten stuurt voor een fotosessie.

Dankzij eerdere spyshots is het al geen geheim meer dat Saab werkt aan de ontwikkeling van een SUV-achtige variant op basis van de 9-3 Sport Estate. De Zweden willen met dit model de concurrentie aangaan met crossovers als de Skoda Octavia Scout, Subaru Outback en de op stapel staande Audi A4 Allroad.

SUV-looks
Inmiddels is de 9-3x totaal geen geheim meer. Terwijl Saab de auto naar buiten stuurde voor een fotosessie wist een bezoeker van de Zweedse fansite Trollhattansaab.net de auto op de gevoelige plaat te leggen. Daarop is duidelijk te zien dat de 9-3x qua concept overeenkomt met eerder genoemde concurrenten. De 9-3 Sport Estate diende als basis en voor de SUV-look werden diverse zwart plastic onderdelen gemonteerd. We zien robuuste bumpers, platic wielkastverbreders en zijskirts en bovendien staat de auto een aantal centimeters hoger op z´n poten. Onderhuids is de 9-3x standaard voorzien van Saab´s vierwielaandrijvingsysteem XWD.

X-varianten
Vanaf het voorjaar van 2009 staat de auto bij de dealers. Saab presenteert behalve de 9-3x binnenkort nog een model in haar X-thema. De SUV 9-7x (in Europa niet meer leverbaar) krijgt namelijk een broertje in de vorm van de 9-4x. Dat model gaat concurreren met de Audi Q5, BMW X3 en Mercedes GLK. De 9-4x komt eveneens begin 2009 naar Europa.

Gerelateerde artikelen

Motorenpalet Saab 9-5 en 9-3 uitgebreid

Autonieuws
Motorenpalet Saab 9-5 en 9-3 uitgebreid
> Artikel lezen

Saab ´s eerste stap naar elektrische auto

Autonieuws
Saab ´s eerste stap naar elektrische auto
> Artikel lezen

Vernieuwde Saab 9-3 Griffin doet ´t in zijn ééntje

Autonieuws
Vernieuwde Saab 9-3 Griffin doet ´t in zijn ééntje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.