Spyshots

Eerste glimp van nieuwe BMW 6-serie Cabriolet

Dit zijn de eerste beelden van de nieuwe BMW 6-serie Cabriolet. Normaal gesproken duikt eerder de coupé-variant van een nieuw model op, maar dit keer was het de cabriolet die voor de lens van onze fotograaf verscheen.

Behalve deze spyshots is er nog weinig bekend over de nieuwe BMW 6-serie (Coupé en Cabriolet). Zoals te zien is krijgt de cabrio wederom een canvas dak. Dit in tegenstelling tot die andere nieuwe cabriolet van het Beierse merk, de Z4. De reden voor deze keus is dat fabrikanten nog geen oplossing weten voor het opbergen van een relatief groot en lang cabriodak, zonder teveel aan bagageruimte in te leveren. Wellicht zijn de technische mogelijkheden wel daartoe, maar de ontwikkeling hiervan zal teveel kosten met zich meebrengen. Met als gevolg dat de auto veel duurder wordt. Bovendien is het bij een auto als deze ook mooier toch?

Grotendeels gelijk
De achterruit is nep en verdoezelt de ‘vinnen’ van de kap, zoals we die ook kennen van de huidige generatie 6-serie Cabriolet. Niet alleen de ‘vinnen’ komen terug, de rest van de auto blijft ook nagenoeg hetzelfde. Slechts op enkele details zullen de nieuwe 6 Coupé en Cabriolet aangepast worden, zodat het beter opgaat in het huidige familiegezicht dat met de gefacelifte 3-serie en nieuwe 7-serie en X1 Concept zijn ingezet. Verwacht dus ook dat de BMW 6-serie weer verkrijgbaar is in de bekende modelvarianten 630, 650 en 635d met vermogen van respectievelijk 272, 367 en 286 pk.

Gerelateerde artikelen

Prijzen gefacelifte BMW 6-serie bekend

Autonieuws
BMW 6-serie
> Artikel lezen

AC Schnitzer vergrijpt zich aan BMW M6-trio

Tuning & styling
AC Schnitzer vergrijpt zich aan BMW M6-trio
> Artikel lezen

Maximaal zicht op vernieuwde BMW 6-serie

Fotogalleries
Maximaal zicht op vernieuwde BMW 6-serie
> Artikel lezen

16 Bang & Olufsen-speakers in vernieuwde BMW 6-serie

Automultimedia
Gloednieuw Bang & Olufsen-systeem in BMW 6-serie
> Artikel lezen

Prior Design vindt de BMW 6-serie nog niet breed genoeg

Tuning & styling
Prior Design vindt de BMW 6-serie nog niet breed genoeg
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.