Spyshots

Laatste hand wordt gelegd aan MINI Cabrio

Ruim twee jaar na het lanceren van de MINI hatchback en Clubman komt het automerk met de nieuwe MINI Cabrio. De komende maanden worden de laatste testritten gemaakt, want vanaf het voorjaar van 2009 staat de open variant van de MINI te schitteren in de showrooms.

De nieuwe MINI Cabrio is allang geen verrassing meer. Eerdere spyshots van de cabriolet onthulden al zo’n 95% van het design. Optisch vertoont de nieuweling - net als de hatchback - veel overeenkomsten met z’n voorganger. Onder de carrosserie heeft MINI wel haar best gedaan om ons iets nieuws voor te schotelen. Zo zijn bijvoorbeeld de rolbeugels die de vorige generatie kenmerkten verdwenen. Ook de lelijke schanieren op de achterklep komen niet meer terug, ondanks dat MINI ons op het verkeerde been probeert te zetten (zie de foto’s). Qua kapconstructie belooft MINI ons iets bijzonders, alleen weten onze bronnen nog niet exact vast te stellen wat dit is.

Always Open Gauge
Geheel nieuw en erg leuk is de ´Always Open Gauge´. Deze meter laat het percentage van het totaal aantal gereden kilometers zien dat open is gereden. MINI wil hiermee stimuleren dat er zoveel mogelijk open wordt gereden.

Lente 2009
Voor eerst zal de nieuwe MINI Cabrio aan het wereldpubliek worden getoond tijdens de Detroit Motor Show. In de lente van 2009 arriveert de auto bij de dealers. Op deze spionagefoto’s is de MINI Cabrio Cooper S te zien, maar verwacht ook de overige bekende versies: Cooper en John Cooper Works. Er gaan zelfs geruchten in het rond over de komst van een Cooper D Cabriolet.


Gerelateerde artikelen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

MINI vraagt 25 mille voor nieuwe Cabrio

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Cabrio JCW knalt uit z'n dak

Autonieuws
Mini Cabrio JCW
> Artikel lezen

Summertime: MINI John Cooper Works Convertible

Fotogalleries
Summertime: MINI John Cooper Works Convertible
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Cabrio ruim op tijd voor de zomer

Autonieuws
MINI Cabrio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.