Spyshots

Nieuwe Mazda3 MPS draait zich warm op de Nurburgring

De compleet nieuwe Mazda3 MPS draait inmiddels zijn eerste testronden op en nabij de Nürburgring. Daar wordt de auto klaargestoomd om de concurrentie aan te kunnen gaan met de Golf R32, Astra OPC, Focus RS en Leon Cupra.

  • Topmodel MPS
  • Design meer in lijn met de Mazda6
  • Vermoedelijk wederom een viercilinder met 260 pk
  • Begin 2009 in de schijnwerpers

Mazda onthulde kort geleden de eerste foto´s en details van de nieuwe Mazda3 in sedan-uitvoering. Daardoor is het design van de nieuwe 3 al grotendeels bekend en lijkt Mazda er weinig moeite mee te hebben dat de hatchback zich ook in de kijker rijdt. Op en rond de Nürburgring werd dan ook dit prototype van de nieuwe 3 hatchback betrapt. En niet zomaar één, nee het betreft ook nog eens het topmodel MPS.

Herkenbaar design
Wie de foto´s van de Mazda3 Sedan goed heeft bestudeerd heeft weinig creativiteit nodig om door de camouflage heen te kijken. Het gehele front is meer bollend geworden, met enkele scherpe stylingdetails. De 3 komt hiermee veel meer in lijn met de nieuwe 6 en dat is positief. Ondanks dat het om een compleet nieuwe auto gaat blijft de 3 wel herkenbaar.

Wederom 260 pk?
Om volop de concurrentie aan te kunnen gaan met eerder genoemde rivalen moet de Mazda3 van goede huize komen. Dat is dan ook één van de voornaamste redenen dat de Japaners nabij de Nürburgring zijn neergestreken. Grote vraag is wel wat er onder de motorkap ligt. De luchthapper doet in ieder geval vermoeden dat we wederom met een potente Mazda te maken krijgen. Er gaan geruchten over de komst van een 300 pk sterke vijfcilinder van Ford (Focus RS), maar vooralsnog wijzen de meeste signalen in de richting van de huidige 2.3 liter viercilinder met ruim 260 pk. We wachten het af.

Onthulling begin 2009
De hatchback is de belangrijkste carrosserievariant voor Europa. Wij kijken dan ook uit naar de onthulling van het model die naar verwachting begin 2009 zal plaatsvinden in Detroit. De MPS zal enkele maanden later volgen.

Gerelateerde artikelen

Mazda dipt vele modellen in sportsaus

Autonieuws
Mazda 2 en CX-3
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda3 debuteert op Tokyo Motor Show

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda Kai Concept hint naar nieuwe Mazda3

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.