Spyshots

Snelle Renault Mégane RS op de Ring

Renault is van plan het modellengamma van de nieuwe Mégane en Mégane Coupé zo snel mogelijk uit te breiden. Volgend jaar kunnen we al de snelle RS-variant op basis van de driedeurs Mégane verwachten. Deze beleeft z’n werelddebuut op de Autosalon van Genève.

Voor de Renault Mégane geen gebrek aan aandacht. Als het Franse merk ons zelf al niet bestookt met talloze persberichten, dan zijn het wel exclusieve spyshots die het nieuws halen. Vervolgens lanceren de Fransen in een mum van tijd een aantal nieuwe modellen waaronder de Mégane en Mégane Coupé zelf. Daarnaast staat ook nog eens een Mégane Trophy te pronken. Kortom, Renault gaat als een wervelwind door haar eigen gamma en de autobranche heen. En haar honger aan aandacht is nog niet gevoed. Alsof alle aandacht nog niet genoeg is, presenteert Renault in het voorjaar van 2009 de Mégane RS, de snelle variant van de Coupé. Onze fotograaf heeft beelden geschoten van de Mégane RS tijdens het verrichten van testwerk op de Nürburgring. Echt veel laten de beelden niet zien. Aan de hand van de grotere remschijven en centrale uitlaatpijp is te herkennen dat het hier om de hitsige versie gaat. De rest van het bodywork is zo goed als standaard.

230 pk?
Hoeveel vermogen de Renault Mégane RS precies meekrijgt in combinatie met welke motor is nog onduidelijk. De vorige generatie Mégane nam afscheid van de markt met de R26.R. Het zou niet vervelend zijn als we deze krachtbron terug zouden vinden in de komende RS. Met een vermogen van 230 pk en 310 Nm blijft hij de nieuwe Volkswagen Golf GTI (210 pk) en Ford Focus ST (225 pk) voor. Grote kans dat Renault dan weer de aandacht op zich gevestigd krijgt.

Gerelateerde artikelen

Puristen-speeltje: Renault Mégane RS 275 Cup-S

Autonieuws
> Artikel lezen

Familieneus voor de Renault Mégane

Autonieuws
Familieneus voor de Renault Mégane
> Artikel lezen

Ringvechter: Renault Megane RS 275 Trophy

Autonieuws
Ringvechter: Renault Megane RS 275 Trophy
> Artikel lezen

Renault Mégane RS wil zijn kroon terug

Spyshots
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.