Spyshots

Fiat 500 gaat uit zijn bol

Eindelijk hebben we het bewijs van de Fiat 500 Cabriolet in onze handen. Op deze foto’s is goed te zien dat het Italiaanse merk druk bezig is met een open variant van de mateloos populaire 500.

De auto van het jaar 2008 zorgt voor veel publiciteit voor Fiat. Dit komt vooral dankzij de looks en de lifestyle die het model om zich heen creëert. Een cabriolet is dus een logische keuze voor Fiat, omdat deze het beste van alle werelden verenigt. Maar voordat er een compleet open variant komt zal Fiat eerst een ´halve´ cabrio presenteren.

Cabrio coach
Deze 500 ´Cabriolet´ zal geen echte cabriolet worden. Het gaat hier om een cabrio coach of semi-cabrio. Het model zal namelijk een wegklapbaar textielen dak hebben wat er voor zorgt dat de wagen meer op een Targa model lijkt. Sommige delen van het dak zullen namelijk blijven staan. Of dit om de B- of C-stijl gaat is nog niet bekend.

Cabrio concept
De reden om voor een Targa te kiezen is tweezijdig. Ten eerste is het financieel aantrekkelijker aangezien er geen compleet nieuw model gemaakt hoeft te worden. Een aantal eenvoudige wijzigingen zijn genoeg voor een Targa versie. Ten tweede is een Targa dak een redelijk uniek concept voor een cabriolet. Dat maakt het model nog specialer dan andere cabrio’s. Ten derde is het concept een moderne interpretatie van de vroegere 500 die ook leverbaar was met een dergelijk concept. Volgend jaar al verwachten wij deze nieuwe variant op de markt. Een echte cabriolet op basis van de Fiat 500 volgt later.

Gerelateerde artikelen

Castagna snapt het principe van een echte Fiat 500 Cabrio

Autonieuws
Fiat 500 cabrio
> Artikel lezen

Fiat 500C Abarth: de ultieme vrouwenauto!

Autonieuws
Fiat 500C Abarth: de ultieme vrouwenauto!
> Artikel lezen

Verrassend: geen nieuwe, maar gefacelifte Fiat 500

Spyshots
Dubieuze foto´s van de Fiat 500
> Artikel lezen

Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C

Autonieuws
Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.