Spyshots

Gespot: Suzuki Kizashi

Tijdens de hitte in de omgeving van het Amerikaanse platteland spotte onze fotograaf deze Suzuki Kizashi. Met deze auto wil het Japanse merk voet aan de grond zetten in het D-segment.

De gloednieuwe Suzuki zit nog verscholen achter een dikke laag camouflage. Toch kunnen we goed zien dat het model veel weg heeft van de eerder verschenen conceptcar die eveneens onder de naam Kizashi bekend staat. Denk daarbij de enorm wielen en dikke bumpers weg en je ziet het uiteindelijke productiemodel.

Motorenpallet
Suzuki wil vooral scoren op de Amerikaanse markt en komt daarom met een aantal forse motoren op de proppen. De 3.6 liter V6 met 300 pk zal voor Europese maatstaffen wellicht iets te veel van het goede zijn voor het D-segment waarin het wordt gepositioneerd. Daarom zullen kleinere motoren vermoedelijk ook leverbaar worden. Een 150 pk sterke diesel staat bijvoorbeeld ook op het programma.

Productie in Japan
Of de wagen na de introductie nog Kizashi heet is nog niet duidelijk. Wel is het bekend dat hij in de Japanse fabriek in Sagara gebouwd gaat worden. Vanaf 2010 zal de wagen leverbaar zijn. In een later stadium komt er ook nog een stationwagen variant op de markt.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Suzuki Jimny: een echte terreinvreter

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Jimny
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Autonieuws
Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.