Spyshots

Panamera en Rapide strijden op de Nürburgring

Gebroederlijk naast elkaar maken de Porsche Panamera en Aston Martin Rapide hun ronden op de Nürburgring. Dat de twee concurrenten zo dichtbij elkaar gespot zijn is werkelijk een unieke prestatie van onze fotograaf.

Beide modellen draaien al weer een lange tijd mee in deze rubriek. Maar dit is toch wel een hoogtepunt in de reeks spyshots. Twee modellen welke tegelijk gepresenteerd worden en elkaars concurrenten zijn in een compleet nieuw segment; kortom uniek. Een uitgelezen mogelijkheid voor ons om beide modellen eens tegenover elkaar te zetten.

Vierdeurs coupé
Beide modellen zijn vierdeurs coupés en zijn qua styling gebaseerd op een broertje binnen het concern. Zo zal de Panamera voornamelijk 911 styling meekrijgen en lijkt de Rapide een vierdeurs DB9 te worden. Geen grote verrassingen op het gebied van design dus. Overigens krijgt de Porsche wel een gloednieuw interieur en zal de Aston Martin een bijna identiek dashboard als de DB9 krijgen.

Motorenvariatie
Qua motorengamma zijn er nog wel wat verschillen te noemen. Zo krijgt de Aston Martin maar één motor en krijgt de Porsche een breed gamma aan motoren. Daarbij wordt de basis gevormd door een 3.5 liter V6 met 300 pk. Meer vermogen is er in vorm van een V8, welke als 350 pk en als 560 pk variant komt. Deze laatste versie is de traditionele turbo variant en is ook dé concurrent voor de Rapide. Deze krijgt namelijk een 6.0 liter V12 met 480 pk onder de kap. Overigens komt Porsche later nog met een 700 pk sterke Panamera V10.

Gelijke introductie
Een sportwagen voor het ´gezin´ is wat beide modellen proberen te worden. Wat dus betekent dat de auto ruimte biedt aan minstens vier volwassenen en hun bagage. Volgend jaar maart zullen beide auto´s onthuld worden op de Autosalon van Genève. De werkelijke marktintroductie zal voor de Porsche nog wel in 2009 plaatsvinden, maar de Aston Martin zal niet eerder dan in 2010 op de weg te zien zijn. Kijk voor meer foto’s ook vooral even in de fotogalerie, vooral die van de Rapide zijn absoluut de moeite waard!

Gerelateerde artikelen

TopCar bekleedt nieuwe Porsche Panamera

Tuning & styling
> Artikel lezen

Elektrische RapidE: ook Aston Martin duurzaam

Autonieuws
Elektrische RapidE: ook Aston Martin duurzaam
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Aston Martin heeft de Rapide AMR af

Autonieuws
> Artikel lezen

Bloedsnelle AMR-versie van Aston Martin Rapide op til

Spyshots
> Artikel lezen

Aston Martin: "RapidE goede reden om in Formule E te stappen"

Autonieuws
Aston Martin: "RapidE goede reden om in Formule E te stappen"
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.