Spyshots

Nieuwe Kia Sorento goed zichtbaar

Naast iets grotere buitenmaten wordt de nieuwe Kia Sorento qua uiterlijk dynamischer dan zijn voorganger. In de zomer van 2009 zal ‘ie te bewonderen zijn bij de dealers.

Wij wisten de nieuwe Kia Sorento te betrappen tijdens testwerk in de extreme hitte. Onze eerdere spyshots vertonen nog een tamelijk ingepakt prototype. Op deze foto’s heeft Kia de Sorento ontdaan van meer camouflagemateriaal. Wij verwachten daarom dat het niet lang meer zal duren voordat we de nieuwe Sorento in vol ornaat betrappen. In ieder geval is bekend dat de nieuwe generatie van de Koreaanse SUV groter en ruimer wordt. Het is dus goed denkbaar dat deze extra ruimte wordt benut met een derde zitrij. Maar vooralsnog is niet duidelijk of deze extra achterbank er daadwerklijk komt. De klant kan immers al bij Kia terecht voor de zevenzitter Borrego, al wordt dit model in Europa (voorlopig) niet leverbaar.

Hyundai
De nieuwe Kia Sorento staat op hetzelfde platform als de Hyundai iX55. De motoren zijn eveneens afkomstig van Hyundai. Een 170 pk sterke 2.4 liter viercilinder benzine of een 3.8 liter V6 die goed is voor 275 pk gaat de Sorento voortstuwen. Beide motoren worden gekoppeld aan een 6-versnellingsbak en daarmee komt de transmissie met vijf verzetten te vervallen. 

Medio 2009
De huidige Sorento kwam in 2002 op de markt en was het begin van het succes van het SUV-segment in Europa. Kia wist op verbluffende wijze een betaalbare auto in dit segment neer te zetten. De verkopen waren in zijn beginjaren dan ook ver boven verwachting. Of het Kia wederom gaat lukken een verkoopwonder neer te zetten zal vanaf medio 2009 blijken. Dan staat de nieuwe Sorento bij de dealers. De bouw vindt plaats in Kia’s nieuwe fabriek in West Piont, Georgia (Verenigde Staten).

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Sorento terecht Kia's nieuwe vaandeldrager

Autotests
Nieuwe Sorento terecht Kia's nieuwe vaandeldrager
> Artikel lezen

Twee diesels en een benzine voor nieuwe Kia Sorento

Autonieuws
Nieuwe Kia Sorento verkrijgbaar met drie motoren
> Artikel lezen

Kia komt met prijzen en uitrustingen voor nieuwe Sorento

Autonieuws
Kia komt met prijzen en uitrustingen voor nieuwe Sorento
> Artikel lezen

Dit is er veranderd aan de Kia Sorento

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer details gloednieuwe Kia Sorento

Autonieuws
Meer details gloednieuwe Kia Sorento
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.