Spyshots

Ontwikkeling nieuwe Porsche Cayenne versneld

De ontwikkeling van de nieuwe Porsche Cayenne wordt opgevoerd. Met het oog op de stijgende olieprijzen heeft Porsche haast om de SUV bij tijdig productierijp te krijgen. In 2010 kunnen we ´m verwachten.

Eerder berichten wij dat Porsche bezig is met het ontwikkelen van een kleiner SUV-model onder de Cayenne. De naam Roxster gaat ten ronde. De auto zou in samenwerking met Audi worden ontwikkeld, waarbij het platform van de nieuwe Q5 wordt geleend. In ruil daarvoor zou Audi beschikken over de technologie van de Boxster en Cayman. Hoewel het heel aannemelijk is dat Porsche binnen afzienbare tijd zo’n model lanceert, weet onze bron meer specifieke informatie te melden. De auto op de foto’s betreft niet de verwachte Roxster, maar de nieuwe Cayenne.

VW onder druk
De nieuwe Cayenne wordt wederom in samenwerking met de nieuwe Volkswagen Touareg ontwikkeld. Met de stijgende macht van Porsche over zusonderneming Volkswagen heeft Wendeling Wiedeking - CEO van Porsche - de druk bij Volkswagen opgevoerd om de samenwerkende projecten te versnellen. Wendeling wil graag de nieuwe Cayenne halverwege het jaar 2010 introduceren om de hoop op een nieuw verkoopwonder te behouden. Met het relatieve hoge brandstofverbruik van een grote SUV en de stijgende olieprijzen, zal de totale potentiële markt voor dit soort auto’s gaan afnemen. Dat is heden al merkbaar. De nieuwe Volkswagen Touareg kunnen we eind 2010 verwachten. Net als bij de eerste generatie iets later dan de Cayenne. Audi zal daarentegen de nieuwe Q7 pas in 2013 presenteren.

Efficiënter
Porsche doet er alles aan om de gevolgen van deze economische ontwikkelingen op te heffen. De tweede generatie Cayenne zal efficiënter met brandstof omspringen en een diesel en hybride zijn in de maak.

Gerelateerde artikelen

Porsche Cayenne Turbo krijgt 550 pk: gassen maar!

Autonieuws
Porsche
> Artikel lezen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kun je maar beter weten over de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche in volle gang met Cayenne Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi

Autonieuws
Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi
> Artikel lezen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.