Spyshots

Vermeende Dacia blijkt Renault Clio Symbol te zijn

Er komt geen Dacia-model die boven de Logan wordt gepositioneerd. Onze spyshots deden dit vermoeden, maar uit betrouwbare bron blijkt het om de nieuwe Renault Clio Symbol te gaan. Een auto voor de Zuid-Amerikaanse markt.

Onlangs berichtten wij jullie over een nieuwe Dacia. Aan de hand van de spyshots waren wij ervan overtuigd dat dit model boven de Logan zou worden gepositioneerd. Alle gegevens wezen hier op. Wij zijn echter op het verkeerde been gezet. Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat het hier om de nieuwe Renault Clio Symbol gaat, een Clio-variant welke onder andere is bedoeld voor de Zuid-Amerikaanse markt.

Verkeerde been
Zowel onze originele bron als wij zijn op het verkeerde been gezet door kenmerken als de typische ´Sandero´ knipperlichten en handgrepen. Die zijn op het prototype van de Clio Symbol op de foto´s gemonteerd, omdat in Zuid-Amerika inmiddels ook een ´Renault-versie´ van de Sandero op de markt verkrijgbaar is. Uit het gecamoufleerde protoype is daarentegen ook een Renault Clio Symbol af te leiden. Let bijvoorbeeld eens op de bolling in de zijkant (met name vanaf de neus) en de vorm van de deurstijl en daklijn. Deze is nagenoeg ongewijzigd overgenomen van de huidige Clio Symbol. Een ander detail waardoor we kunnen bevestigen dat het hier om een Renault gaat zijn de spiegels. Op het gefotografeerde model zijn deze afkomstig van de ´Renault-versie´ van de Sandero, en niet van de ´Dacia-versie´.

Beperkte productiecapaciteit
Verder wist onze bron te melden dat een model boven de Logan helemaal geen verstandige danwel logische keuze van Dacia zou zijn. Het Roemeense merk heeft namelijk als stategie zoveel mogelijk typen van een beperkt aantal modellen op de markt te brengen in plaats van een breed modellengamma te leveren. Daarnaast ontbreekt de productie- en organisatiecapaciteit om nog een nieuw model te lanceren.

Resumé
Kortom, het moet hier wel om de nieuwe Renault Clio Symbol gaan in plaats van een nieuwe Dacia. Hieruit kunnen we concluderen dat het - ondanks alle informatie waarover we beschikken -soms nog steeds moeilijk is de waarheid boven tafel te krijgen. Als automagazine willen wij natuurlijk jullie zo volledig en juist mogelijk informeren. Aan de andere kant is speculatie nu juist de kern van een spionagefoto.

Met speciale dank aan Ger Nijkamp voor de veelvuldige verstrekking van de juiste informatie.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Renault Clio mag de benen strekken

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen vernieuwde Renault Clio bekend

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Renault Clio
> Artikel lezen

Renault Clio R.S. 16: 300 pk en racegenen

Autonieuws
Renault Clio R.S. 16
> Artikel lezen

Wat is dit voor dikke Renault Clio RS?

Autonieuws
Wat is dit voor dikke Renault Clio RS?
> Artikel lezen

Vernieuwde Renault Clio: stapje hogerop

Autonieuws
Renault Clio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.