Spyshots

Voorproefje Jaguar XF-R op Goodwood Festival

Tijdens het Goodwood Festival of Speed heeft Jaguar het publiek een exclusief voorproefje van de XF-R gegeven. De 500 pk sterke sportversie van de XF reed twee volle ronden op het evenement waar liefhebbers van over de hele wereld aanwezig waren.

Volgend jaar zal Jaguar het topmodel op basis van de XF presenteren. Het model zal als XF-R door het leven gaan en moet de Audi RS6, BMW M5 en Mercedes E 63 AMG het leven zuur gaan maken. Om daarvoor te zorgen wordt onder de motorkap een 5.0 liter V8 gemonteerd welke goed is voor een vermogen van rond de 500 pk.

Subtiel gecamoufleerd
Het model zoals dat op het Goodwood Festival of Speed een aantal ronden reed is bijna identiek aan het definitieve productiemodel. Jaguar heeft dan ook gepoogd nog de nodige details te verhullen. Zo is de neus voorzien van camouflage die het definitieve design van het front moet verhullen. We kunnen u echter al verklappen dat de voorbumper compleet anders is ten opzichte van de minder potente XF-modellen. Een grote luchtinlaat, rooster in de motorkap en een subtiele voorspoiler bepalen het beeld aan de voorzijde. De zijkant van de auto wordt optisch sportiever dankzij de forse lichtmetalen wielen en de zijskirts. Aan de achterzijde bepalen de diffusor en de dubbele uitlaatpijpen het beeld. Een klein spoilertje op de achterklep maakt het plaatje compleet.

Debuut in 2009
Jaguar zal de potente XF presenteren op de Autosalon van Genève in 2009. Niet lang daarna mogen de dealers de 500 pk sterke XF-R verwelkomen.

Foto´s: Frank Filipponio

Gerelateerde artikelen

Eerste glimp van acrobatisch debuterende Jaguar XF

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF kijkt op Londen en concurrentie neer

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.