Spyshots

Fiat Topolino: Smart, iQ en Up! concurrent

Fiat werkt volop aan de ontwikkeling van de Topolino, een model nog onder de Fiat 500. De Topolino valt in de klasse van de supermini´s en moet de concurrentie aangaan met onder meer de Smart Fortwo, Volkswagen Up! en Toyota iQ.

Elke maand trekt de markt voor kleine auto weer meer aan. De toenemende drukte in de grote steden, de milieumaatregelen en de steeds beter wordende kleine auto´s zijn daar hoofdzakelijk de oorzaak van. Geen wonder dus ook dat menig autofabrikant druk bezig is met de ontwikkeling van kleine stadsauto’s. Met de Topolino gaat Fiat niet alleen de strijd aan met de Smart ForTwo, ook Volkswagen met de Up! en Toyota met de iQ zitten in het vizier van Fiat.

500
De Topolino wordt met zijn 3,20 meter lengte nog een stuk kleiner dan de 3,55 meter lange 500. Toch zal de Topolino, welke op de basis van dezelfde 500 gebouwd wordt, plek voor vier personen bieden. Dat de Topolino nu al in het wild gezien is, betekend niet dat hij al bijna klaar is. De productie van de kleine Italiaan zal vermoedelijk pas in 2010 starten. Bovendien is het model op de foto´s een zogenaamde mule waarbij de techniek wordt getest. De carrosserie is deels afkomstig van de Panda (achterzijde) en deels van de Topolino (het front).

Gerelateerde artikelen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Vier de zinderende zomer met Fiat 500 Spiaggina!

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.