Spyshots

Jaguar XK verder verfijnd door kleine facelift

Begin 2009 verschijnt er een verfijnde Jaguar XK op de markt. De facelift wordt op alle versies doorgevoerd. De wijzigingen aan de voor- en achterzijde zijn beperkt, maar voldoende voor Jaguar om de nieuwe XK van de huidige te onderscheiden.

Wanneer het doek bij de onthulling van de Britse sportwagen wordt afgetrokken, treffen we een aantal verfijningen aan de voorbumper aan. Meteen valt het ontbreken van de chromen spijl in de grille op. Verder zien we een meer hoekige luchtinlaat dan bij de huidige versie, waarbij de onderlip opgaat in de gehele bumperpartij en niet meer uitloopt naar de buitenste hoeken. De geïntegreerde onderspoiler verdwijnt dus. Dit gestileerde detail wordt opgeheven door de iets naar buiten staande mistlampbehuizingen. De Jaguar XK oogt zo een tikkeltje robuuster. Op de spionagefoto’s zien we tevens ander gaaswerk in de voorbumper, maar of dit het productiestadium haalt durven we niet te zeggen. Aan de zijkant treffen we geen ingrijpende veranderingen aan. Jaguar zal hooguit een aantal nieuwe lichtmetalen wielen aan het leveringsgamma toevoegen. De achterzijde kenmerkt zich door LED-techniek in de achterlichtunits en een licht gewijzigde achterbumper. De ouderwetse antenne maakt plaats voor een ‘haaienvin’.

JaguarDrive Selector
Het motorengamma blijft vermoedelijk ongewijzigd, maar een stijver onderstel en een verbeterde stuurinrichting behoort wel tot de aanpassingen. Ook zal de JaguarDrive Selector uit de XF zijn intrede doen in de vernieuwde XK coupé en cabriolet. Zodra je de XK start verschijnt er een ronde draaiknop uit de middenconsole waarmee men middels een aanraking de verzetten van de automatische transmissie kan kiezen. Vervolgens draaien de ventilatieroosters open en lijkt het of de auto werkelijk tot leven komt.

Presentatie Parijs 2008
De vernieuwde XK zal aankomende oktober debuteren op de Autosalon van Parijs. Begin 2009 staat het model bij de dealers. Tevens zullen ook de XKR Coupé en Convertible vernieuwd worden.

Gerelateerde artikelen

‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’

Autonieuws
‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’
> Artikel lezen

Arden slaat door bij tunen Jaguar XKR-S

Tuning & styling
Arden slaat door bij tunen Jaguar XKR-S
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.