Spyshots

Facelift voor Volkswagen Golf Plus

De Volkswagen Golf Plus ondergaat eind dit jaar een facelift. De vernieuwde Golf Plus zal worden gekenmerkt door een nieuw front waarbij de koplampen en de bumperpartij grondig worden herzien. Dit najaar presenteert Volkswagen de vernieuwde Golf Plus en het model staat begin 2009 bij de dealers.

Met de op stapel staande Golf VI – presentatie in oktober – zal ook de daarvan afgeleide Golf Plus een facelift ondergaan. De MPV-achtige Golf Plus krijgt daarbij een compleet nieuw front dat op dit moment nog zwaar gecamoufleerd is. Daarbij worden de koplampunits, de voorbumper en de grille compleet herzien. De verwachting is dat de voorzijde daarmee wordt gladgestreken en de stijl sterk overeenkomt met de Golf VI.

Nieuwe features
Zoals het er nu op lijkt zal Volkswagen de techniek slechts in detail aanpassen. Wel verwachten we wat nieuwe features zoals in een inparkeerhulp (Park Assist) en moderne systemen als adaptieve koplampen en het nieuwe RNS 510-systeem waarin het navigatiesysteem en de audiofuncties worden gecombineerd met een touchscreen. Detailwijzigingen in het interieur zijn eveneens niet uitgesloten.

Motorengamma
Het motorengamma zal vermoedelijk worden verbeterd. Tevens is het goed denkbaar dat de oude 2.0 liter TDI-motor wordt vervangen door het nieuwe exemplaar met common-rail techniek. Deze motor debuteerde bij Volkswagen onlangs in de Tiguan.

Nieuw Golf-gamma
Het complete Golf-gamma gaat hiermee de komende jaren flink op de schop. In oktober zal Volkswagen de Golf VI presenteren en zal ook deze Golf Plus voor het eerst worden getoond. De Golf Variant zal in een later stadium pas volgen, het model is immers pas sinds 2007 op de markt. Datzelfde geldt voor de van de Golf afgeleide Jetta. Met de vernieuwde Golf Plus wordt vermoedelijk niet veel later ook de CrossGolf gefacelift.

Gerelateerde artikelen

De highlights van 40 jaar Volkswagen Golf

Autonieuws
Stoute dromen
> Artikel lezen

Volkswagen Golf Sportsvan is 'Trekauto van het Jaar 2015'

Autonieuws
Sportsvan trekauto van het jaar
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Volkswagen Golf Sportsvan in 't nieuw

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille

Autonieuws
Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille
> Artikel lezen

1.0 TSI voor Volkswagen Golf, Golf Variant en Sportsvan

Autonieuws
Volkswagen Golf driecilinder
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.