Spyshots

De nieuwe Opel Astra

In 2009 zal Opel de compleet nieuwe Astra presenteren. Na eerdere spyshots van wintertesten in Finland is dit de tweede maal dat we de compleet nieuwe Opel Astra voor de lens krijgen. Ditmaal in Duitsland waar de testrijders de Astra onderworpen aan ondersteltesten.

De strijd in het C-segment zal het komende jaar heviger lostbartsen dan ooit tevoren. Recent presenteerde Peugeot de 308, kwam Ford met een vernieuwde Focus en zal Volkswagen eind dit jaar de nieuwe Golf presenteren. Grote aartsrivaal Opel presenteert in het voorjaar van 2009 bovendien de compleet nieuwe Astra.

Opvallende camouflage
Om door de camouflage heen te kijken is veel fantasie nodig. Opel heeft de Astra volgeplakt met blokjes die het lijnenspel verstoren. Wat we wel zien is de vorm van de koplampen en de voorbumper die duidelijk overeenkomen met die van de Insignia. Daarmee heeft Opel een nieuwe designweg ingeslagen.

Uitgebreid gamma
Het gamma zal zoals gebruikelijk bestaan uit deze 5-deurs hatchback, de 3-deurs GTC, de stationwagn en cabriolet (Twin Top). Het motorengamma bestaat uit bekende benzine- (75 tot 240 pk) en dieselmotoren (90 tot 150 pk). Bovendien verwachtten wij nog milieuvriendelijke oplossingen.

Voorjaar 2009
Zoals gezegd zal Opel de compleet nieuwe Astra in het voorjaar van 2009 presenteren. Net als bij de Insignia zullen de prototypes langzaam maar zeker minder camouflage gaan dragen waardoor we steeds een beter beeld krijgen van de Astra.

Gerelateerde artikelen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Irmscher previewt zijn nieuwe Opel Astra

Tuning & styling
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.