Spyshots

Het bewijs dat de Ferrari Dino komt

Dit is het bewijs dat Ferrari werkt aan de nieuwe Dino. Deze exclusieve foto´s tonen een eerste prototype van een relatief kleine Ferrari die kan worden gezien als opvolger van de legendarische Dino. De extreme camouflage laat echter nog maar weinig zien van het model dat in 2009 al op de markt zal moeten komen.

Het lijkt een ware soap te worden rondom de komst van deze nieuwe Ferrari die intern als F149 door het leven gaat. De fabrikant blijft glashard ontkennen dat Ferrari met een nieuwe Dino komt. Aan de andere kant zijn er wel diverse bewijzen om aan te nemen dat er een nieuwe Ferrari op stapel staat. Zo heeft Ferrari-directeur Luca di Montezemolo in Genève laten weten dat er in Parijs (oktober 2008) een nieuwe Ferrari zal worden gepresenteerd. Bovendien is er informatie uitgelekt over het feit dat modelautofabrikant Mattel nog dit jaar met een schaalmodel van een nieuwe Ferrari Dino op de markt zal komen. Tellen we daar deze foto´s bij op - die onze spionagefotograaf afgelopen week heeft weten te maken - dan lijkt het ons een duidelijke zaak.

V8 met zo´n 400 pk
De nieuwe Dino zal worden gepositioneerd onder de F430 en is vermoedelijk gebaseerd op het platform van de Maserarti Gran Turismo. Dat betekent ook dat de motor voorin komt te liggen. De verwachting is dat de auto zo´n 400 pk op de achterwielen weet over te brengen. In tegenstelling tot de Dino van weleer wordt dit model aangedreven door een V8 in plaats van een V6.

Design gecamoufleerd
Over het design valt feitelijk niets te zeggen. Het flinke pakket camouflage verhult praktisch elk detail en bovendien hebben we hier vermoedelijk te maken met de body van een 599 GTB. Ferrari wil daarmee de auto goed geheim houden en de spanning opvoeren tot de onthulling op de Autosalon van Parijs. Wanneer de Dino in productie zal gaan spreken we van een productie van 4.000 stuks per jaar. Dat betekent dat Ferrari hiermee haar productie wil gaan verdubbelen.

Gerelateerde artikelen

70 jaar Ferrari wordt gevierd met deze special editions

Autonieuws
> Artikel lezen

Handling Package voor strakkere Ferrari California T

Autonieuws
Ferrari California T Handling Package
> Artikel lezen

Novitec Rosso maakt Ferrari California T lekker breed

Tuning & styling
Novitec Rosso California T
> Artikel lezen

Novitec Rosso doet Ferrari California T

Tuning & styling
Novitec Rosso Ferrari California T
> Artikel lezen

Ferrari California T 'Vettel Edition' gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.