Spyshots

Eerste foto’s prototype Opel Meriva

De Opel Meriva zal volgend jaar vervangen worden door een compleet nieuw model. Van de nieuwe Meriva hebben we inmiddels een voorproefje gekregen middels een spectaculaire conceptcar. Uniek zijn uiteraard de FlexDoors en die zullen we ook op het productiemodel terugzien.

Deze foto’s geven een eerste indruk van het lijnenspel van het productiemodel van de compleet nieuwe Meriva. Daarbij zien we uiteraard een veel meer behouden vormgeving dan de spectaculaire conceptcar die Opel in Genève presenteerde. De Meriva heeft wel wat weg van een compacte Zafira.

Met FlexDoors
Opel heeft het officieel al aangekondigd; de FlexDoors van de conceptcar zullen ook op het productiemodel terugkomen. Daarmee doen de suicide-deuren hun intrede in het MPV-segment. Opel is daarmee innovatief en vooruitstrevend. Op dit prototype doen de deurgrepen nog vermoeden dat we met normale deuren te maken hebben, maar schijn bedriegt. De achterste portiergrepen zijn slechts gemonteerd om ons om te tuin te leiden.

Motoren
Het motorengamma van de Meriva zal bestaan uit een breed aanbod benzine- en dieselmotoren. Ook een OPC-versie zal vermoedelijk weer volgen, maar het is de vraag of die in ons land ook leverbaar zal worden.

Begin 2009
Het productiemodel van de nieuwe Meriva zal begin 2009 worden gepresenteerd. De marktintroductie staat gepland voor het voorjaar van 2009.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV

Spyshots
Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV
> Artikel lezen

Opel heeft wilde plannen met nieuwe Meriva

Spyshots
Opel Meriva
> Artikel lezen

Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel

Autonieuws
Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel
> Artikel lezen

Nieuwe instap-diesel voor Opel Meriva

Autonieuws
Nieuwe diesel-instapmotor voor Opel Meriva
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.