Spyshots

Volvo XC60 ondergaat wintertesten

Momenteel ondergaat de Volvo XC60 tal van wintertesten. Op een bevroren meer in het ijskoude noorden van Zweden werd dit prototype betrapt. De camouflage is nog steeds vrij extreem, maar de verhoudingen van het model worden wel duidelijk.

Een jaar geleden stond de Volvo XC60 als conceptcar op de NAIAS in Detroit. Volvo liet met dat model niet alleen een voorproefje zien van een compacte SUV die onder de naam XC60 op de markt zal komen, maar toonde ook haar nieuwe designrichting. Al snel werd duidelijk dat de XC60 door zou worden ontwikkeld tot een productiemodel. Begin 2009 is het dan ook zover. Ondertussen wordt er bij Volvo nog volop gewerkt aan het ontwikkelings- en testprogramma. Aangezien het nu volop winter is in Scandinavië test Volvo op eigen grondgebied de XC60 op zijn winterbestendigheid.

Motoren
Het platform van de XC60 wordt gedeeld met dat van de Land Rover Freelander. Tevens zien we ook dezelfde 3.2 liter zescilinder (238 pk) benzinemotor in de XC60 terug. Het dieselgamma zal in ieder geval bestaan uit de D5 (185 pk) en AWD is op elke XC60 standaard. Aan veiligheidssystemen zal het – zoals we van Volvo gewend zijn – zeker niet ontbreken.

Begin 2009 leverbaar
Zoals gezegd staat de XC60 begin 2009 bij de dealers. De concurrentie wordt gevormd door onder meer de Audi Q5, BMW X3 en Mercedes GLK.

Gerelateerde artikelen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo prijst verlengde S90L Excellence

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo: Chinese autoproductie beter dan Europese

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.