Spyshots

Nieuwe Citroën Berlingo in vol ornaat

De introductie van de nieuwe Citroën Berlingo had nog even geheim moeten blijven. Helaas voor Citroën wist onze spionagefotograaf de auto geheel zonder camouflage te betrappen op het fabrieksterrein van de Fransen.

Het jaar 2007 was een druk jaar in bestelautoland. Zo presenteerde Renault de nieuwe Kangoo, Fiat de Fiorino, Peugeot de Bipper, Citroën de Nemo en Volkswagen kwam met een extra lange uitvoering van de Caddy (Maxi). In 2008 staat er nog meer op stapel. Zo komt Peugeot met de nieuwe Partner en presenteert Citroën de compleet nieuwe Berlingo. De introductie hiervan had nog even geheim moeten blijven, ware het niet dat onze fotograaf de Berlingo in vol ornaat heeft betrapt.

Bestelauto en geel kenteken
Net als van de huidige generatie komt Citroën ook dit maal met een bestelauto- en personenautovariant van de Berlingo op de markt. Het lichtblauwe exemplaar op de foto’s betreft de vijfpersoons ‘geel’ kenteken uitvoering. De zilvergrijze versie is de bestelautovariant.

Zomer 2008
De nieuwe Berlingo zal vermoedelijk leverbaar worden met twee benzine- en twee dieselmotoren. Rond de zomer komt de nieuwe Berlingo op de markt. Grootste concurrent is de nieuwe Renault Kangoo en uiteraard de gezamenlijk ontwikkelde nieuwe Peugeot Partner.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën: 'Geprijsde C4 Cactus vervangt ook C4'

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak

Autonieuws
Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.