Spyshots

Frans bommetje: Renault Twingo RS

Renault maakt zich op voor de introductie van de Twingo RS. Het kleine bommetje ondergaat momenteel geheime hogesnelheidstesten op een circuit in het zuiden van Italië. De Renault Twingo RS staat op de planning voor de zomer van 2008.

Renault onthulde de Twingo Concept tijdens de Autosalon van Parijs in het najaar van 2006. Het design van de conceptcar stemde velen tevreden en beloofde heel wat voor het productiemodel. Qua sportiviteit viel dat helaas behoorlijk tegen. Weinig van de sportieve accenten van de conceptcar zijn bij het productiemodel overeind gebleven. Maar Renault heeft de sportiviteit gelukkig niet uit het oog verloren en zal het bij de Twingo RS beter aanpakken.

Rond de 145 pk
Momenteel is de Twingo GT de sportiefste van het Twingo-gamma. De 1.2 liter benzinemotor is goed voor een vermogen van 100 pk, maar dat zorgt nog niet echt voor sprankelende prestaties. Zeker niet als we naar de concurrentie kijken. Zo hebben de Toyota Yaris TS en Suzuki Swift Sport beiden een vermogen van rond de 130 pk. De geruchten gaan dan ook dat de Twingo RS een vermogen krijgt van 145 pk. Zeker gezien het geringe gewicht van de auto (de GT weegt 955 kg) moet dat voor aansprekende prestaties en een levendig karakter gaan zorgen.

Zomer 2008 bij de dealers
De Renault Twingo RS staat op de planning voor de Autosalon van Genève. Na zijn debuut op de Zwitserse autoshow staat de auto in de zomer van 2008 bij de dealers. Ondertussen kunnen we dankzij deze spyshots alvast een goed beeld krijgen van het kleine bommetje.

Gerelateerde artikelen

Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen

Autonieuws
Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen
> Artikel lezen

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Autonieuws
Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.