Spyshots

Alles onthullende spyshots van de Mercedes GLK

Dit zijn de allereerste foto’s van de productierijpe Mercedes GLK. Het model werd betrapt tijdens de opnames van een film in Beverly Hills. In het najaar van 2008 staat de compacte SUV van Mercedes bij de dealers.

Al meerdere malen dook de Mercedes GLK op in onze rubriek spyshots. Tijdens hittetesten in de Death Valley, tijdens ondersteltesten op de Nürburgring en tijdens diverse andere testwerkzaamheden in de omgeving van Stuttgart werden gecamoufleerde prototypes betrapt. Helaas was er van zijn definitieve design nog maar weinig te zien. Maar daar is nu verandering in gekomen. Tijdens de opnames van de film ‘Sex and the City’ op Rodeo Drive (Beverly Hills) werd de GLK geheel ongecamoufleerd betrapt. En wij zijn aangenaam verrast door zijn onderscheidende design. Waar het op de spyshots nog leek op een ‘gekrompen’ GL-klasse toont de GLK nu duidelijk een eigen gezicht. De scherpere belijning van de bumpers en koplampen geven de auto een dynamische uitstraling. En dat is ook wel nodig aangezien deze auto het op moet gaan nemen tegen de BMW X3 en op stapel staande Audi Q5.

Motoren
Veel geheimen heeft Mercedes niet meer voor ons. Het design is nu bekend, dus slechts de techniek laat zich nog raden. Wat we weten is dat Mercedes veel componenten van de nieuwe C-klasse heeft geleend. Ook motorisch zullen de overeenkomsten met de C-klasse groot zijn. In ieder geval zeker is de komst van de GLK 350, dat model is immers op de foto’s te zien. Onder de motorkap ligt in dit geval een 3.5 liter V6 benzinemotor met een vermogen van 272 pk en een koppel van 350 Nm. De motor is – net als waarschijnlijk elke andere motor in de GLK – gekoppeld aan een zeventraps automaat en 4Matic-vierwielaandrijving. Verder verwachten wij een GLK 320 CDI (224 pk dieselmotor) en een GLK 280 (230 pk benzinemotor). In een later stadium zal er ook een GLK 63 AMG (V8) volgen en minder krachtige motoren sluiten wij zeker niet uit.

Debuut in 2008
Volgend voorjaar zal de Mercedes GLK zijn werelddebuut beleven. Het model staat in het najaar bij de dealers. Mercedes breidt met de komst van de GLK het SUV-gamma verder uit. Dat gamma bestaat inmiddels uit de ML-, GL-, en natuurlijk de G-klasse.

Gerelateerde artikelen

Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK

Autonieuws
Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK
> Artikel lezen

Mercedes werkt aan SUV-offensief - dit zijn ze!

Spyshots
MLC: de ML Coupé
> Artikel lezen

Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij

Tuning & styling
Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij
> Artikel lezen

Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC

Spyshots
Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.