Spyshots

Onthullende foto´s Volkswagen Coupé

In Detroit trekt Volkswagen het doek van compleet nieuw model. Tot nu toe hadden we alleen foto’s van een heftig gecamoufleerd model, maar daar is verandering in gekomen. Spionagefotograaf Robert A. Sandseth wist de vierdeurs coupé op alles onthullende foto’s vast te leggen tijdens koudetesten in het noorden van Scandinavië.

De auto mag dan in Detroit al worden gepresenteerd, het testprogramma draait nog op volle toeren. In het noorden van Scandinavië zijn diverse autofabrikanten weer neergestreken voor hun wintertesten en ook Volkswagen is van de partij. Om nog niet alle details te verraden is de auto gecamoufleerd als een Lexus GS. Maar Volkswagen’s poging tot misleiding is weinig succesvol, het lijnenspel van de auto is immers duidelijk zichtbaar.

CLS concurrent
Met de komst van deze nieuwe auto boort Volkswagen een nieuw segment aan binnen haar modellengamma. Nooit eerder presenteerde de fabrikant uit Wolfsburg een vierdeurs coupé. Grote concurrent is dan ook de Mercedes CLS die tevens op de foto’s te zien is. Als basis voor het model heeft de Passat grotendeels als donor gediend.

Krachtige motoren
Het motorengamma zal vermoedelijk bestaan uit krachtige benzine- en dieselmotoren. Een V6 benzinemotor en V6 dieselmotor staan vrijwel zeker in de prijslijsten. Mogelijk levert Volkswagen het model zelfs met de 4.2 V8 FSI zoals we die ook in de Touareg aantreffen. Er is immers ooit ook een Passat met een achtcilinder motor op de markt gebracht.

Onthulling in Detroit
Ten tijde van de NAIAS in Detroit kunnen we alle details van het model onthullen. Dan zal Volkswagen ook de naam van de auto bekend maken. Tegen het einde van 2008 staat Volkswagen’s nieuweling bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Op de pijnbank: Volkswagen C Coupé GTE

Spyshots
Op de pijnbank: Volkswagen CC GTE
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen CC heeft z'n vorm te pakken

Spyshots
New Volkswagen CC
> Artikel lezen

Reislustige gran turismo: Volkswagen Arteon

Autonieuws
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe details rond Volkswagen Arteon

Spyshots
Nieuwe details rond Volkswagen Arteon
> Artikel lezen

Volkswagen Arteon is naam van nieuwe Passat CC

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.