Spyshots

Seat´s nieuwe sedan betrapt

Seat presenteert omstreeks 2010 een compleet nieuwe sedan. Het model moet een opvolger worden van de vorige generatie Toledo en is technisch grotendeels gebaseerd op de ´oude´ Audi A4. Deze allereerste spyshots tonen een zogenaamde mule van de nieuwe sedan van Seat.

Seat is in de Zwitserse Alpen neergestreken voor de eerste en vroege wintertesten. De Spaanse autofabrikant rijdt daar onder meer met de compleet nieuwe Ibiza en met een mule van deze nieuwe sedan. Het model - dat werd aangekondigd in mei 2007 - zal een opvolger worden voor de vorige generatie van de Toledo. De naam zal het model niet gaan dragen, maar Seat komt hiermee wel weer met een sedan in het gamma.

Techniek van de Audi A4
Technisch zal de nieuwe sedan grotendeels overeenkomsten vertonen met de ´oude´ Audi A4. Dat model mag weliswaar nu door een opvolger vervangen zijn, technisch is de auto nog een prima basis om op voort te borduren. Seat wil de sedan gaan positioneren in het C/D-segment en daarmee wordt het een concurrent voor de Opel Vectra, Ford Mondeo en Peugeot 407. Het design zal duidelijk een sportieve boventoon voeren. Daarbij zien we ook herkenbare elementen van de Audi A4 (zie de officiële schetsen). Het front zal nagenoeg identiek zijn aan het front zoals op deze spyshots te zien is. De achterzijde van deze mule is nog volledig afkomstig van een Audi A4 en wordt uiteraard nog compleet gewijzigd. Het zijn immers pas de eerste vroege testwerkzaamheden.

2010 bij de dealers
De introductie van de nieuwe Seat sedan staat gepland voor 2010. Bovendien heeft Seat officieel laten weten dat er ook een stationwagon-variant van op de markt zal komen.

Gerelateerde artikelen

Seat Exeo opgewaardeerd voor modeljaar 2012

Autonieuws
Seat Exeo opgewaardeerd voor modeljaar 2012
> Artikel lezen

Interessante modeljaarwijzigingen voor Seat Exeo

Autonieuws
Interessante modeljaarwijzigingen voor Seat Exeo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.